szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tárolási ABC

Sulyok Józsefné, 2015. okt. 06.


Friss gyümölcsöt és zöldséget mindig kis mennyiségben vásároljunk, hogy ne kelljen túl sokáig tárolni. 

Tárolási ABC
  • Rendszeresen ellenőrizzük a gyümölcsöket, zöldségeket, a romlottat dobjuk ki, hogy a rothadás ne terjedjen át a többire.
  • A puha gyümölcsöt és a romlékony zöldséget tartsuk a hűtőben. Van olyan gázt tartalmazó zacskó, amelyben tovább friss marad az árú. Ha banán vagy más gyümölcs túlérik, turmixoljuk le és tegyük a hűtőbe vagy használjuk fel süteménybe.
  • Az egészséges almákat rácson vagy tálcán tároljuk úgy, hogy ne érjék egymást. Ha valamelyik megromlik azonnal dobjuk ki.
  • A citrom akár egy hónapig is friss marad, ha vízzel teli üvegben tartjuk a hűtőben.
  • Ha sok burgonyánk van, akkor néhány almát tegyünk közzé, amely megakadályozza, hogy kicsírázzon. Ha sokat hámoztunk meg, és nem használjuk fel, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje és tegyük a hűtőbe.
  • Az uborka és a paradicsom szobahőmérsékleten tárolva sokkal finomabb, mit amelyiket a hűtőben tároltunk.
  • A gombát takarjuk be nedves törlőkendővel, és tegyük a hűtőbe. Így több napig friss marad.
  • Egyes zöldségeket jobb vízben tárolni. A zellert, a zöldhagymát állítsuk egy vízzel felöntött pohárba és tegyük a hűtőbe. Az olajbogyót és a tormát szintén vízzel töltött tálba rakjuk és helyezzük a hűtőbe.

Kapcsolódó cikk: Aranyvessző, a pionír

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia