szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tecskérli, amit tarkedlinek is hívnak

Sulyok Józsefné, 2013. okt. 01.


Laktatós és hirtelen elkészíthető étel, ami nagyanyáink idejéből való. A mezőgazdasági munkából fáradtan hazatérőknek nem volt, aki főtt ételt készítsen, hiszen mindenki dolgozott a földeken. Egy gyors kéz ezt az ételt pillanatok alatt elkészítette.

Tecskérli, amit tarkedlinek is hívnak

Hozzávalók:

kb. fék kg liszt,

ízlés szerint só,

2-3 egész tojás,

tej,

sütéshez étolaj

A hozzávalókat a tejjel simára keverjük mixerrel, valamivel sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta.

Az olajat felmelegítjük, majd a masszából egy-egy evőkanálnyit a forró olajba teszünk. Mindkét oldalát megsütjük, papírtörlőre kiszedjük, ami felszívja a zsiradékot. Étkezés előtt porcukrot hintünk rá. Fogyaszthatunk hozzá bármilyen lekvárt vagy tejet, de van, aki mindkettőt egyszerre teszi. Jó évágyat!

Kapcsolódó cikk:

Királyok reggelije: a póréhagymás omlett

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.február 17., hétfő / 20:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 14., péntek / 22:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 05., szerda / 21:52

Pettyeslevél virágzása

2020.január 29., szerda / 08:57

Miért filcesedik a fű?

2020.január 29., szerda / 08:54

Oszlopos gyertyán leveleinek betegsége mi lehet és mivel kezelhető?

2020.január 29., szerda / 08:51

Milyen gyümölcsfákat ültessek?

2020.január 29., szerda / 08:48

Mi történhetett a korall virágommal?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia