szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tecskérli, amit tarkedlinek is hívnak

Sulyok Józsefné, 2013. okt. 01.


Laktatós és hirtelen elkészíthető étel, ami nagyanyáink idejéből való. A mezőgazdasági munkából fáradtan hazatérőknek nem volt, aki főtt ételt készítsen, hiszen mindenki dolgozott a földeken. Egy gyors kéz ezt az ételt pillanatok alatt elkészítette.

Tecskérli, amit tarkedlinek is hívnak

Hozzávalók:

kb. fék kg liszt,

ízlés szerint só,

2-3 egész tojás,

tej,

sütéshez étolaj

A hozzávalókat a tejjel simára keverjük mixerrel, valamivel sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta.

Az olajat felmelegítjük, majd a masszából egy-egy evőkanálnyit a forró olajba teszünk. Mindkét oldalát megsütjük, papírtörlőre kiszedjük, ami felszívja a zsiradékot. Étkezés előtt porcukrot hintünk rá. Fogyaszthatunk hozzá bármilyen lekvárt vagy tejet, de van, aki mindkettőt egyszerre teszi. Jó évágyat!

Kapcsolódó cikk:

Királyok reggelije: a póréhagymás omlett

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.június 27., csütörtök / 01:20

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

2019.június 20., csütörtök / 20:56

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

2019.június 20., csütörtök / 20:46

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

2019.június 18., kedd / 13:16

Selyem akác betegség

2019.június 18., kedd / 12:00

Selyem akác betegség

2019.június 17., hétfő / 01:16

Örökzöld magnólia-levélsárgulás ősszel

2019.június 17., hétfő / 01:05

Örökzöld magnólia-levélsárgulás ősszel

2019.június 14., péntek / 12:50

Paprika levél elváltozás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia