szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tejtermékes trükkök

Sulyok Józsefné, 2016. jún. 01.


16 rövid trükk és máris megfelelően bánunk a konyhában a tejtermékekkel.

Tejtermékes trükkök
  1. A tejtermékek gyorsan romlanak, ezért a hűtőben kell tárolni őket. A vajat fél órával a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, a lágy vajat könnyebb eldolgozni. Ha tejszínnel főzzünk, ne hagyjuk felforrni, mert csomós lesz.
  2. Mielőtt húst vagy zöldséget párolnánk vajon, öntsünk egy kis olajat a serpenyőbe. Ez csökkenti a leégés kockázatát, és az étel aranysárga lesz tőle.
  3. Tökéletes lesz a tejszín, ha közepes zsírtartalmú tejszínt használunk és kis porcukrot teszünk bele. Ha túlvertük a habot, adjunk hozzá kevés joghurtot vagy tejet, hogy épp megfelelő állagú legyen.
  4. Ha a tejszín kevésnek bizonyul, helyettesíthetjük sűrített tejjel is. Fél citromlevét keverjük bele egy kis sűrített tejbe, és a tej kemény habbá verhető.
  5. A vaj gyorsan megpuhul, ha felmelegített tálat borítunk rá. A tálat forró-vizes öblítéssel melegíthetjük fel, vagy öntsünk bele hideg vizet és mikro-sütőben melegítsük.
  6. Ha a tejszínt nem sikerült habbá verni, adjunk hozzá egy tojásfehérjét, alaposan hűtsük le, majd verjük fel újra. A tejszínhez kevert pár csepp citromlé is segíthet.
  7. Nem fröcsköli szét a tejszínt a gépi habverő, ha a keverő szárát átdugjuk egy fólián, majd a fóliával letakarjuk a tejszínt tartalmazó tálat. (De lehet vásárolni olyan korongot, amely a keverőtálra tehető, melynek a közepe lyukas, és belefér a habverő karja).
  8. Vaj szaporításaként, ha sok szendvicset kell készítenünk, kavarjunk egy kis tejet a vajba, hogy puhább és kiadósabb legyen.
  9. Tejföl helyett használhatunk alacsonyabb kalóriatartalmú joghurtot is. Gyümölcsjoghurt helyett vegyünk közönségeset, és ízesítsük mi magunk ízlésünk szerint.
  10.  
  11. A jégkrémes dobozban felbontás után nem képződik jégkristály, ha zsírpapírt teszünk a doboz tetejére, mielőtt visszahelyeznénk a doboz tetejét.
  12. Forraláskor nem fut ki a tej, ha egy tiszta kavicsot teszünk az edénybe, ez segíti a forralást.
  13. A megvágott sajtfelületet kenjük be vajjal, hogy ne száradjon ki. Csomagoljuk a sajtot nedves papírtörlőbe, majd műanyag-fóliába, és tároljuk a hűtőben.
  14. Könnyebben reszelhető a sajt, ha előtte 15-20 percig a hűtőben áll.
  15. Ha a sajt megszikkadt, reszeljük le, keverjük össze hagymával, kiváló szendvicspépünk lesz.
  16. Az összeturmixolt túró helyettesítheti a tejfölt. A túrósdobozt mindig fejjel lefelé tároljuk.

Kapcsolódó cikk: 4 cuki kerti segítő

 

 

 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.október 08., hétfő / 14:14

3 Hónapja vetem egy bambuszt-sárgulnak a levelei-mi a teendő ?

2018.október 02., kedd / 21:04

Orchidea virágon fekete pöttyök jelentek meg vajon mi lehet a gond?

2018.október 02., kedd / 20:58

trópusi tüskéstök

2018.október 02., kedd / 20:30

Leander teleltetése teraszon, betakarva

2018.szeptember 29., szombat / 16:23

Diétázz trópusi tüskéstökkel!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia