szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tiramisu

Sulyok Józsefné, 2011. máj. 24.


Hozzávalók:

4 db friss tojás, 3 cs. vaníliacukor, 3 evőkanál kristálycukor, 50 dkg mascarpone, 1-2 evőkanál martini vagy rumaroma, kb 40-50 db babapiskóta.

 

Tiramisu

A piskóta áztatásához: 3-4 dl erős feketekávé, szükség szerin tej, 7-8 evőkanál kristálycukor, 1 kupica konyak.

A tetejére: 2-3 evőkanál natúr kakaópor.


Elkészítése:

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd martinival vagy rumaromával ízesítjük, és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét, tejet a cukorral meg a rumaromával összekeverjük.

 

A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy mélyebb tálba rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rákenjük a tetejére, majd ugyanúgy járunk el a piskóta másik felével is. Ennek a tetejére jön a krém másik fele, amit rásimítottunk, végül a kakaóport rászitáljuk.

Hűtőszekrényben kb fél órán át állni hagyjuk, aztán már fogyasztható is.

 

Kapcsolódó cikk:

Lekváros bukta
 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.március 25., szerda / 22:48

Citromfán levél-száradás

2020.március 03., kedd / 16:48

Pettyeslevél virágzása

2020.március 02., hétfő / 13:55

Pluméria levelének széle barnul

2020.március 02., hétfő / 13:53

Citromfáim néhány levele elsárgult, és ahol a levél felszíne elsárgult, ott a fonákon kis barna pöttyöket találok.

2020.február 25., kedd / 19:51

Próbáld ki a csicsókát!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia