szépzöld

Töltött cukkini

Sulyok Timea, 2009. aug. 25.


Szászné Lévai Bettina finom receptje, képekkel illusztrálva.

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy cukkini, 8 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír vagy olaj, 30 dkg darált hús, só, bors, vegeta
Besamel–mártáshoz: 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 3 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, só, fehér bors

 

 

 

Előkészítés: A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és kb. 7 cm-es korongokra szeleteljük. Magos belsejüket a talp kivételével eltávolítjuk.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, beleszitáljuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A tejjel apránként felhígítjuk és felfőzzük állandó keverés közben. Sóval, fehér borssal ízesítjük és végül belekeverjük a reszelt sajtot.

 

 

 

Elkészítés: A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, közben a darált húst a zsiradékon megpirítjuk.
A rizst, a darált húst és kevés mártást összekeverünk. A cukkiniket besózzuk, majd megtöltjük a darált húsos masszával. Tetejükre mártás és reszelt sajt kerül.


200 °C–on 40 percig alufóliával letakarva pároljuk a sütőben, majd 20 percig pirítjuk fólia nélkül.

 

 

 

Kapcsolódó cikk:

Babos hús

A cukkini

Cukkinis sült csirkecomb

 

Kapcsolódó rovatok:
Kertészkedés
Hobbi
Lakberendezés
Webáruház
Fórum

 

Kapcsolódó könyv:
Tökételek




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2017.december 12., kedd / 14:32

kinai legyezőpálma gondozása

2017.december 12., kedd / 14:29

Orchidea barnás pöttyök a levélen

2017.november 20., hétfő / 19:28

Amarillisz virágoztatása

2017.november 04., szombat / 21:08

Profil módosítás - Visszajelzés

2017.október 31., kedd / 10:15

Orchidea magról szaporítása


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia