szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tonhallal töltött paradicsom

Sulyok Józsefné, 2013. aug. 05.


Sokszor mondják, hogy együnk több halat. Fogadjuk meg!

Itt egy egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság.

Tonhallal töltött paradicsom

Hozzávalók:

Szép nagy érett paradicsom, tonhal konzerv, zöldhagyma, vöröshagyma, kapor, és bármilyen zöld fűszernövény, só, bors, citrom leve és a héja lereszelve, olívaolaj, a díszítéshez fejes saláta.

A paradicsom tetejéből egy darabot levágunk, és a belsejét kanállal kikaparjuk, ebbe kerül majd az összekevert massza. Egy tálba beletesszük a tonhalat, a zöldhagymát karikákra vágjuk, a vöröshagymával együtt.

A kaprot és a kiválasztott többi zöld fűszerkeveréket is apróra szeleteljük, hozzátesszük a tonhalhoz, majd a citrom héját belereszeljük és a levét is belefacsarjuk, sózzuk, borsozzuk.

Ha olívaolajas tonhalat használtunk, akkor már nem szükséges hozzá az olívaolaj, de ha csak a sós halat használjuk, okkor tegyünk bele olívát. Végén keverjük hozzá a kikapart paradicsom belsejét, keverjük jól össze, halmozzuk a paradicsomokra a masszát. Egy tálra rakosgassuk rá a salátaleveleket, melyre ráhelyezzük a megtöltött paradicsomot. Jó étvágyat!

Kapcsolódó cikk:

Toszkán rozmaringos frittata


 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.március 25., szerda / 22:48

Citromfán levél-száradás

2020.március 03., kedd / 16:48

Pettyeslevél virágzása

2020.március 02., hétfő / 13:55

Pluméria levelének széle barnul

2020.március 02., hétfő / 13:53

Citromfáim néhány levele elsárgult, és ahol a levél felszíne elsárgult, ott a fonákon kis barna pöttyöket találok.

2020.február 25., kedd / 19:51

Próbáld ki a csicsókát!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia