szépzöld

Tüskétlen szeder

Bódi Istvánné     3 368 napja     6570 megtekintés

Milyen betegségei vannak a nemesített szedernek és hogy védekezzünk ellene?
 

 

0
0
szavazat


2 HozzászólásRávai Károly
2015. júl. 12. (1 044 napja)
Mi okozza a tüskétlen fekete szeder érés alatt lévő szemek kifehéredését, elszáradását.
Csepegtető öntözéssel kezelt, jó erős 2-3m-es hajtásokkal rendelkező tövekről van szó.
Mit lehet vele kezdeni?
Kattintson a képre a nagyításhoz
István
2009. márc. 01. (3 368 napja)

Gombabetegségek közül lehet peronoszpóra, rozda, míg kártevők közül lehet atka, poloska, cserebogár, bimbólikasztó, levéltetű...

Gombabetegségek ellen megelőző eljárás, ha az ültetvény szellős és nem alakul ki benne meleg párás gombáknak kedvező mikroklíma. Valamint szedjük le azonnal a beteg leveleket. Szükség esetén réztartalmú készítményekkel pl. Cuproxat védekezhetünk ellenük.

Rovar kártevők észlelése az almatermésűek, szőlő és őszibarack esetében a  kémiai védekezésre az alábbi készítmény is alkalmas: http://www.szepzold.hu/webaruhaz" _fcksavedurl="http://www.szepzold.hu/webaruhaz">Talstar, mely melegvérűekre teljesen veszélytelen és rendelkezik 7-10 nap tartamhatással. Lehetőség szerint este permetezzünk, hogy a méheket kíméljük. Javasolt egy védekezés virágzás előtt a virágok védelmére. Ampullás kiszerelésben is hamarosan megvásárolható az http://www.szepzold.hu/webaruhaz">Szépzöld Webáruházban.Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.