szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Újra divatban: tárkony és komló minden mennyiségben

Sulyok Józsefné, 2014. szept. 18.


A tárkony egy időben kissé kiment a divatból, pedig a konyhai fűszernövény nélkülözhetetlen összetevője számos magyar konyhára jellemző ételnek, a híres francia fűszerkeveréknek és a klasszikus Béarnaise mártásnak.

Ne felejtsük el, hogy most a komlót is megismerhetjük új oldaláról!

Újra divatban: tárkony és komló minden mennyiségben

A francia tárkony aroma és ízesítő hatás tekintetében felülmúlja az orosz tárkonyt, azonban csak sarjakról lehet szaporítani.

Májustól kezdődően folyamatosan csípjük le a zsenge hajtáscsúcsokat. Az ecetben vagy olajban történő eltevéssel, illetve a tárkonyos mustár készítésével viszont várjunk addig, amíg majdnem elkezdődik a virágzás. A tárkony jó az emésztőrendszernek.

Gyógyerő a komlóból

A komló virága adja meg a hagyományos főzött sörök jellegzetes ízét. A zöld tobozokból készült teának nyugtató hatása van. Emellett a benne található keserű anyagoknak antibakteriális hatása is van, a növényi hormonok pedig enyhítik a klimaxos tüneteket.

Tipp! A nyugodt alváshoz: két-két marék szárított komlótobozzal és levendulavirággal töltsünk meg egy párnahuzatot, és varrjuk be.

Kapcsolódó cikk:

Ezt vesd ősszel!

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia