szépzöld

Ünnepi ajándék az erdőből

Sulyok Józsefné, 2015. dec. 10.


A ház körül és a teraszon szívet melengető hangulatot teremtenek a téli ünnepeket megidéző dekorációk. 

Ünnepi ajándék az erdőből

Edényeket, cserepeket egyszerűen töltsük meg fenyőággal, tobozzal, növényi terméstokokkal, dióval. Tegyünk rá egy-két karácsonyi díszgömböt.

A fenyőágak, melyek könnyen rögzíthetők a kordonon, védik a dézsás rózsát a hidegtől, a látvány pedig karácsonyfára emlékeztet. Színes gömbökkel, fényfüzérrel lehet díszíteni, a földet pedig fagyalbogyóval takarjuk be.

Szívesen látott téli szépségek a dérbabér, az örökzöld puszpáng, a cserepes díszfüvek. Most egy-két kiegészítővel még tetszetősebbé tehetjük.

Ágakat fonjunk össze kerek formára, a madáreledelt helyezzük egy hálóba, amelyből a madarak ki tudják szedni az eleséget. Faágakat, díszbogyókat és a madáreledelt egy díszszalaggal kössük fel a koszorú közepébe.

Ajándék az erdőből: zuzmóval benőtt ágakból köpenyt készíthetünk az üveg mécses-tartóra. A különböző hosszúságú ágdarabokat úgy helyezzük el, hogy szorosan egymás mellett legyenek az edény aljánál, amit jól összedrótozunk. Jutazsinórral kössük körül, mindezt műhóval fújjuk be, ami a téli erdő hangulatát idézi fel.

Egy egyszerű bádogedényt gyönyörű dísszé varázsolhatjuk. Tegyünk az edénybe egy csokor fenyőágat, magyalt és fagyöngyöt. Helyezzük el egy faládikóba, tegyünk bele mohát, és az edényt rakjuk körbe tobozzal és almával.

A törpefenyő nagyon lassan nő, és nem csak karácsony este, hanem sok éven keresztül szívesen látott vendég a teraszon. Akasszunk rá fenyőtobozokat.

A somfának nem csak a színe szép, hanem az ágai is hajlékonyak, ezért alkalmasak kosárfonásra. Készíthetünk belőle például egy mécses tartót a teraszra. A somfa ágait  meghajlítva, alul-felül kössük össze és rögzítsünk hozzá fenyőágakat, tobozokat. A közepébe helyezzük el a gyertyát, amit egy pohárba raktunk. Csak kicsi gyertyát használjunk, nehogy problémánk adódjon.

Hunyor virágunknak nem árt a hideg. Fából csillagokat faragunk ki, a műanyagcserepeket vegyük körbe mohával, majd a csillagokat ragasztópisztollyal a cserépre ragasztjuk. Mindezt a teraszon állítsuk egy szánkóra. 

Kapcsolódó cikk: Takarásban érzik jól magukat
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2017.november 20., hétfő / 19:28

Amarillisz virágoztatása

2017.november 04., szombat / 21:08

Profil módosítás - Visszajelzés

2017.október 31., kedd / 10:15

Orchidea magról szaporítása

2017.október 31., kedd / 10:11

Kétszer termő málnatöveket kaptam.Szeretném megkérdezni,hogy az őszi tarra vágás után a tavaszi hajtásokból tövenként mennyit hagyhatok meg az 1,2,3 -dik évben, illetve a további években? Újratelepítés Hány év után szükséges. Köszönöm!

2017.október 30., hétfő / 22:16

Yucca pálmám levele sárgul törzse puha

2017.október 30., hétfő / 21:58

Yucca pálmám levele sárgul törzse puha

2017.október 29., vasárnap / 07:43

4m -es fenyo attelepitese


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia