szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Úti tipp

Nei Pori – ahol nyugalom és felfedezés vár

Nei Pori – ahol nyugalom és felfedezés vár
Görögország méltán népszerű nyaralóhelyei közül most egy kis települést veszünk górcső alá, mégpedig Nei Porit. Az Olympos lábánál elterülő Olympic Beach partszakaszhoz tartozó üdülőfalu azok számára ideális, akik szeretik a csöndet, és nem esnek kétségbe, ha az esti szórakozásuk egy kis kártyázás, vagy esetleg egy kellemes séta a tengerparton.

Autós telefontartó

Autós telefontartó
Remélhetőleg mára már mindenki ismeri a törvényt, miszerint a mobilt az autóban – vezetés közben – kizárólag kihangosítva, vagy headset-el használhatja a sofőr. Ezzel n nincs is baj, ám azzal már igen, hogy a fülbe dugaszolós kütyük kényelmetlenek, vagy nagyon drágák, illetve azzal is, hogy az autós telefontartók többsége annyira gagyi, hogy az ember 2 havonta vehet belőlük egy újat.

Mert árnyékra szükség van

Mert árnyékra szükség van
Azok számára, akik megunták már a napernyőket, és azok használhatósági határait, de fontos lenne az árnyék is, nos, azoknak nem sok esélyük van a parton. Főleg akkor, ha kisgyerekkel vannak, hiszen az ő esetükben a napvédelem talán még fokozottabban fontos. De valóban semmi más lehetőségünk nincs, csak a napernyő?

A lebegő kolostorok világa

A lebegő kolostorok világa
Aki eljut Görögországba, annak két, szinte kötelező kiránduláson kell részt vennie, ha törik, ha szakad. Ezek pedig természetesen a főváros, ahol az Akropoliszt, és más, csodás romokat szemlélhet meg, a másik pedig a Meteórák, ahol az embernek a lélegzete is eláll.

Túra az Olymposon!

Túra az Olymposon!
Az Olympos természeti képződményei mellett nem szabad megfeledkezni azokról az úti célokról sem, melyeket autóval el tudunk érni, de azok sem maradnak hoppon, akik nem kevesebbre vállalkoznak, mint arra, hogy a főisten trónusát pillanthassák meg a saját két szemükkel!

Csipkerózsa, a mesebeli szépség

Csipkerózsa, a mesebeli szépség
A csipkerózsa gyűjtőneve a vadon élő rózsafajoknak, gyepűrózsának. Bogyóra emlékeztető termésüket nevezzük csipkebogyónak. Gyógyászati alkalmazását kétezer éves írásos emlékek őrzik.

Tudom mit tettél Pünkösdtől Szent Iván éjig!

Tudom mit tettél Pünkösdtől Szent Iván éjig!
A június hónap a magyar népnél a gabona érésének a hónapja, s e hónap végén kezdődik az aratás. A periódus záró napjának Péter-Pál napját tekinthetjük, ez volt az aratás kezdő napja a II. világháborúig, bár a tényleges aratás kezdetének idejét természetesen más körülmények is meghatározták, pl. az időjárás.

Utazz Hajdinaföldre!

Utazz Hajdinaföldre!
Az emberek világszerte mintegy 55-60 %-ban fedezik energiaszükségletüket gabonából készült termékekkel, 20 %-ban gyümölccsel, 15-20 %-ban az állati eredetű termékekkel.

Tulln, az álmok kertje!

Tulln, az álmok kertje!
Egy igaz "zöld paradicsom", ahol mindenki jól érzei magát! Lehet sétálgatni és álmodozni, játszani és szórakozni, pihenni és feltöltődni! Ez a kert az egyetlen bemutatókert Európában, ahol megcsodálhatók és összehasonlíthatók a különböző ökológiai rendszerű kertek.

Hollandia a tulipánok hazája!

Hollandia a tulipánok hazája!
Gyönyörű színekbe öltözik tavasszal Hollandia, hiszen ilyenkor több millió színes tulipán borítja el a tájat! Hollandia neve mára már szinte összeforrt a híres tulipán mezőkkel és a holland utcáknak is nélkülözhetetlen színfoltjai ezek a csodálatos hagymás virágok! Lássunk egy kis betekintést Hollandiába, a tulipánok hazájába!

Pettyegetett tüdőfű, a Dunántúl kedvence lehet

Pettyegetett tüdőfű, a Dunántúl kedvence lehet
Az orvosi tüdőfánek is hívott növény lágy szárú, évelő, kora tavasszal virágzó faj. A levelein fehéres foltok láthatóak. Erdőkben, bokros helyen található.

Legyen Yin és Yang a kertben?

Legyen Yin és Yang a kertben?
Utazzunk most Ázsiába, ahonnan a feng shui származik és tudjuk meg mit is jelent konkrétan a Yin és a Yang. Ismert, hogy a feng shui az ember és a környezete harmóniájának megteremtésére törekszik.

Csináld magad virágcsokor! 7 tipp

Csináld magad virágcsokor! 7 tipp
Egy szépen elkészített virág együttes jó kiegészítő lehet különböző események - fogadások, keresztelők esküvők – alkalmával. Ez jó alkalom arra, hogy a használaton kívüli nagy vázánkat használjunk fel erre a célra. Ne riadjunk meg a különleges kompozícióktól sem!

Az eltűnt karácsonyi hangulat nyomában

Az eltűnt karácsonyi hangulat nyomában
Az utóbbi években a karácsonyi hangulat nagyon megbízhatatlanná vált: hol van, hol pedig évekig elkerül minket. Ennek okát soka sejtik is, csak tenni nem tudnak ellene. Pedig nem olyan nehéz visszahozni a meghitt karácsonyokat, csak vissza kell térni az alapokhoz.

10 tipp a nyugalmas utazáshoz

10 tipp a nyugalmas utazáshoz
Hogyan könnyíthetjük meg dolgunkat, ha utazás előtt állunk? Egyértelműnek gondoljuk őket, mégis sokszor elfelejtkezünk róluk.Kíméljük magunkat a kellemetlen percektől!    

Bevettük a várat!

Bevettük a várat!
Salzburg vára könnyen megadja magát, kihagyhatatlan programot kínálva. Előkelően magasodik a Mozart csodálatos városa felé. Beszéljenek inkább a képek!

Üvegezz erkölcsösen!

Üvegezz erkölcsösen!
Avagy dekoráció üres borosüvegekből Mit kezdjünk a folyamatosan keletkező szebbnél szebb üres borosüvegekkel? Vétek kidobni a korábban borritkaságokat tartalmazó, emlékeket őrző palackokat.

Toszkána a depressziógyilkos - Sok képpel!

Toszkána a depressziógyilkos - Sok képpel!
Nyugalom, béke, harmónia. Vágyott és elérhető célok. Irány Toszkána! A képek láttán megértjük, miért is az egyik legszebb helynek kikiáltott vidék a toszkánok földje.

Az egyház a tetőn spórolt? Kisfilmmel!

Az egyház a tetőn spórolt? Kisfilmmel!
Portugáliában járva kihagyhatatlan célpont Batalha (ejtsd: Batálya) városa, amely a Világörökség részét képező Győzelmes Szűz Mária kolostoráról és templomáról híres. Az 1388-1414-ig épített székesegyház szépsége tagadhatatlan. Kellemes sárga színben pompázik építőköveinek köszönhetően, ezt a hatást a nap fénye csak tovább fokozza.

Az Öreg Híd nem vén híd!

Az Öreg Híd nem vén híd!
Firenze megszámlálhatatlan látnivalót, kincset rejt, amiből most az egyik emblematikus remekművet szemléljük meg. A Ponte Vecchio joggal számtalan képeslap témája, és aki egyszer itt járt, az visszavágyik Toszkána fővárosába, hogy láthassa a többi csodát is.
Friss hozzászólások

2020.február 25., kedd / 19:51

Próbáld ki a csicsókát!

2020.február 17., hétfő / 20:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 14., péntek / 22:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 05., szerda / 21:52

Pettyeslevél virágzása

2020.január 29., szerda / 08:57

Miért filcesedik a fű?

2020.január 29., szerda / 08:54

Oszlopos gyertyán leveleinek betegsége mi lehet és mivel kezelhető?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia