szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Variációk csicseriborsó salátára

Orbán Krisztina, 2015. febr. 23.


Ázsia népei évezredek óta rendszeresen fogyasztják a fehérjében, élelmi rostban és B-vitaminban kiemelkedően gazdag csicseriborsót.

Variációk csicseriborsó salátára

Az ásványi anyagokban szintén bővelkedő hüvelyes az utóbbi évtizedekben a néhány évszázad erejéig Európában méltatlanul elvesztett terét is visszahódítani látszik, s azoknak, akik esetleg még nem találkoztak vele, nagyon is érdemes megismerkedniük e diós aromájú finomsággal. Ennek pedig mi más is lehetne egyszerűbb és egészségesebb módja, mint megízlelni az alábbi könnyen elkészíthető, finom salátákat.

Csicseriborsó saláta paradicsommal és bazsalikommal

Hozzávalók a salátához:

40 dkg előfőzött (konzerv) csicseriborsó

1 nagy uborka

8 szem koktélparadicsom

3 újhagyma

20-25 bazsalikomlevél

Hozzávalók az öntethez:

fél evőkanálnyi olívaolaj

1 evőkanálnyi almaecet

1 evőkanálnyi borecet

3 gerezd fokhagyma

egy csipetnyi só

őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése:

A csicseriborsót lecsepegtetjük, és folyó víz alatt alaposan átöblítjük. A koktélparadicsomokat félbe, az uborkát és az újhagymát pedig kis kockákra vágjuk. A bazsalikomleveleket felaprítjuk, majd mindezeket egy tálban jól összekeverjük.

A fokhagymát összezúzzuk. A borecetet és az almaecetet összeöntjük, elkeverjük benne az olívaolajat és a fokhagymát. Az öntetet sóval és borssal ízesítjük, majd a salátába keverjük, amelyet felszolgálás előtt rövid ideig hűtőben állni hagyunk.

Csicseriborsó saláta feta sajttal

Hozzávalók a salátához:

50 dkg előfőzött (konzerv) csicseriborsó

12 dkg feta sajt

3 újhagyma

2 nagy paradicsom

1 kaliforniai paprika

1 sárgarépa

fél csípős paprika

5 dkg frissen szedett mentalevél

5 dkg friss koriander

Hozzávalók az öntethez:

3 evőkanálnyi olívaolaj

3 evőkanálnyi frissen facsart citromlé

2 teáskanálnyi őrölt kömény

egy csipetnyi só

őrölt bors ízlés szerint

cayenne bors ízlés szerint

Elkészítése:

A csicseriborsót lecsepegtetjük és átöblítjük. A paradicsomot és a kaliforniai paprikát kockára, az újhagymát és a csípős paprikát vékony szeletekre, a sárgarépát pedig kis csíkokra vágjuk. A mentaleveleket és a koriandert felaprítjuk. Mindezeket egy nagy tálban összekeverjük, a feta sajtot pedig a tetejére morzsoljuk.

Az olívaolajat és a citromlevet egy kis tálkába öntjük, majd elkeverjük benne a köményt és a sót, illetve a borsot és a cayenne borsot. A kész öntetet a salátába keverjük, amit akár azonnal tálalhatunk is.

Mazsolás-diós csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

50 dkg csicseriborsó

 

8 db koktélparadicsom

4 mángoldlevél

40 ml frissen facsart citromlé

10 dkg mazsola

6 dkg dió

 

egy csipetnyi só

Elkészítése:

A csicseriborsót megfőzzük. (Amennyiben előfőzött konzerv csicseriborsót használunk, azt legfeljebb tíz percen át főzzük.) A koktélparadicsomokat 3-4 darabra vágjuk, a mángoldleveleket és a diót felaprítjuk. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, és a kész salátát azonnal tálaljuk.

aláírás: Tamorlan: Csicseriborsó saláta (CC BY 3.0)

forrás: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ensalada_de_Garbanzo_-_Barcelona.JPG

Kapcsolódó cikk: Csirkés-fűszeres rakott krumpli




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.december 02., hétfő / 15:33

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia