szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Virágillattal a lelki bajok ellen!

Topor Erika, 2013. máj. 15.


Avagy gondolatok a Bach-féle virágterápiáról

A Bach virágterápiát az 1930-as években fedezték fel. Lényege, hogy a különböző virágok eszenciái jótékony hatással vannak a lelkiállapotra. 
 

Virágillattal a lelki bajok ellen!

A Bach-virágterápia rendszerét, amelyben 38 olyan vadon élő virágot és növényt találunk egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. Olyan gyógymódot kutatott, melyet otthon is bárki könnyűszerrel alkalmazhat, mindenféle kockázat nélkül. Az eszenciák segítségével könnyen megtalálható a belső béke, és harmónia még ebben a rohanó világban is. A terápia mentes minden mellékhatástól, így bárki megtanulhatja és akár önmagán, vagy családtagjain is alkalmazhatja terápiás céllal.

 

A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágeszencia található, melyek erdei, mezei növények virágaiból készülnek. A 38 virágeszencia mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. Tehát nem találunk szívre, májra, emésztésre stb. való eszenciákat, hanem ezek helyett félelemre, bizonytalanságra, önbizalomhiányra, depresszióra és még sok másra is.

 

A szerek kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni.

 

Előnye továbbá, hogy a 38 eszencia viszonylag könnyen átlátható (szemben a homeopátiában fellelhető több ezer szerrel).
A virágterápia a lélekre hat, így gyógyítani csak a lelki eredetű problémákat lehet, mivel a fizikai tüneteken nem tud enyhíteni (kivétel akkor, ha fizikai tünet érzetét eredményezi egy lelki ok (pl. idegesség miatti gyomorfájdalom).

 

A virágeszenciák használatakor általában nem lépnek fel allergiás reakciók, nincsenek mellékhatások, mivel nem tartalmaznak virágport, és más allergén anyagokat.

 

Túl lehet adagolni?

 

A terápia során a virágeszencia nem adagolható túl, mivel a teljes üvegcse elfogyasztása esetén sem okoznak panaszt. Felnőtteknek, gyermekeknek egyaránt biztonságosan használható.
Honnan tudom, hogy melyik eszenciát válasszam?


A terápia megkezdése előtt érdemes konzultálni kineziológussal, pszichológussal, vagy más olyan gyógyítóval, természetgyógyásszal, aki biztonsággal meg tudja határozni, mi a lelki bajunk. A diagnózis után már ki tudjuk választani a megfelelő eszenciát is. A Bach virágterápia hazai forgalmazójának oldalán egy hasznos tünettárat is találhatunk. A Bach-virágterápia jótékony kiegészítő hatással van minden hagyományos orvosi módszer mellett, így ne féljünk alkalmazni őket.

 

Hogyan alkalmazzuk?


Naponta akár többször is iható, egy pohárnyi vízbe csepegtessünk az eszenciából és igyuk meg. Ha a terápia során a lelki harmónia létrejött, a fizikai gyógyulás is sokkal gyorsabban történik.
 

Kapcsolódó cikk:

Orrcsiklandozó virágbombák
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.december 02., hétfő / 15:33

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia