szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Yukka

Mónika     669 napja     0 megtekintés
Kedves Szakértő!

Körülbelül 2 éve kaptam egy törzses yukkát. Azóta semmilyen fejlődést nem mutat. Ugyanúgy néz ki, mint amikor hozzám került. A fő probléma vele, amit nem értek hogy mitől lehet, az, hogy olyan mintha a törzse könnyű (üres) lenne. Azóta kétszer ültettem át, hogy ellenőrizzem a gyökereit. Gyökere is alig van. A törzsét ha megnyomom, nem is kemény, de nem is puha, olyan mintha üreges lenne. Vizet akkor kap, ha földje már száraz, inkább ritkábban, de bőségesen öntözöm. Tápoldatot két- három hetente kap. Nyáron kint van a szabadban, nap csak a délelőtti órákban éri. 20 fokos keleti ablakban telel. Hidegebbet sajnos nem tudok biztosítani számára. Előre is köszönöm a segítségét!

Üdv, Mónika

0
0
szavazat


1 HozzászólásMártha Izabella
2018. máj. 03. (663 napja)
Kedves Mónika!

A leírtak alapján nagyon gyenge gyökere miatt nem képes tápanyag felvételre a növény, ezért nem tud megfelelően fejlődni. Javaslom, hogy a gyökereztetés elősegítésére tápoldatozza Yeald Plus-al és általános tápoldattal permetezze a leveleket rendszeresen. Így lassan fejlődésnek fog indulni.

Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.