szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Zakuszka a hétvégi pirítós partihoz

Szépzöld, 2015. júl. 22.


Mi is az a zakuszka? Padlizsánból (török paradicsom) és piros húsú paprikákból készült zöldségkrém. A padlizsánt helyettesítheted babbal, ez lesz a babpástétom, ami szintén nagyon finom, vagy erdei gombákkal, de az eredeti recept szerint a zakuszkát padlizsánból készítjük el.

Zakuszka a hétvégi pirítós partihoz

Recept:

Első lépésként 3 zöldségkupacot fogunk elkészíteni, majd ezeket összekeverjük.
Az első: 1 kg padlizsánt, fél kg pritamin és fél kg kápia paprikát süss meg a sütőben. Miután jól megsültek, és kivetted a sütőből, pár perc állás után a héjukat könnyen le tudod húzni. Ezután vágd fel apró darabokra a padlizsánokat és a paprikákat is.


A második: ez lesz a legegyszerűbb lépés. Darabolj fel fél kg paradicsomot.
A harmadik: apríts fel 3 fej vöröshagymát és reszelj le 2 db sárgarépát, majd párold meg őket együtt 2 evőkanál olajon.

Végezetül keverd össze ezt a három kupac zöldséget, a padlizsános paprikát, a paradicsomot és a hagymás répát. Piríts kenyérszeleteket és már tálalhatod is. Egyszerre nagyobb mennyiségben is készíthetsz zöldségpástétomokat és üvegekbe töltve télire is elteheted. A nyár ízeiből így a szürke, téli hétköznapokon is rendezhetsz pirítós partikat.

Jó étvágyat!

Cikket írta: Banga Szilvia

Kapcsolódó cikk: Készítsünk ültető asztalt




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.december 02., hétfő / 15:33

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia