szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Alkalmas gyepműtrágyának ammónium nitrát (AN 34)?

T.János     3 766 napja     1969 megtekintés
Az egyik nagy kertészeti áruházláncban gyepműtrágyaként akciós az ammónium nitrát AN34 (34% nitrogén) Javasolják-e ezt a terméket tavasszal gyepre? Üdv. JánosAz egyik nagy kertészeti áruházláncban gyepműtrágyaként akciós az ammónium nitrát AN34 (34% nitrogén) Javasolják-e ezt a terméket tavasszal gyepre? Üdv. János
0
0
szavazat


1 HozzászólásZajácz István
2010. márc. 15. (3 767 napja)
Kedves János! Az ammónium nitrát 34% nitrogént tartalmazó műtrágya, mely elsavanyítja a talajt és kiégetheti a gyepet. Nitrogén műtrágyát akkor adunk a növényeknek, ha gyors (főleg hosszanti/vertikális) növekedésre akarjuk őket rábírni. A szép gyep esetében "sajnos" nem a magasság a legfontosabb szempont. Sőt fontosabb, hogy a gyep erős vastag szálú legyen, hogy jól bírja a taposást és nyírást. Ebben pedig elsősorban a kálium a felelős. A jó gyepműtrágya jelentős mennyiségű káliumot tartalmaz. Mint minden növénynek a fűnek is szüksége van az összes tápelemre kálium, foszfor, nitrogén,magnézium, vas ... Ha ezeket nem tudja felvenni a talajból, akkor megállhat a növekedése, sőt ami még fontosabb megbetegíthetik a különböző gomba betegségek. Összességében azt javaslom, hogy magas káliumot és minél több egyéb tápanyagot is tartalmazó műtrágyát válasszanak. Ilyen pl. a Szépzöld webáruházban is kapható Kert tápláléka és Volldunger Golf. Plusz tanács: Yiled Plus gyökérzónába történő belocsolásával a növények gyökere (a gyepé is) jelentősen megerősödik! Ez különösen fontos tavasszal az induláskor. Segítse a kezdeti növekedést és a növénye meghálálja!


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.