10 perces almás leveles süti
Szépzöld, 2013. febr. 25.
Végtelenül egyszerű, pár perc alatt előkészíthető finomság, ahol az almát nem kell előfőzni!
Hozzávalók:
1 db leveles tészta
4-5 db alma
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
fahéj
citrom
méz vagy cukor, ha nem elég édes az alma
Reszeljük le az almát, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát. Ez fogja az alma nedvességét semlegesíteni.
Ha édes almát választottunk, akkor nem kell cukrot vagy mézet hozzáadni. A fahéj és a citrom ízlés szerinti hozzáadása után keverjük össze a masszát. Ha hígnak érezzük a keveréket, akkor a zsemlemorzsából adhatunk még hozzá.
Ezután a leveles tésztára helyezzük hosszanti irányba a tölteléket, majd a tészta két oldalát hajtsuk fel. Az így kapott süti hengerünk tetejét tojás sárgájával kenjük, be majd süssük arany barnára.
A tetejét villával szurkáljuk meg, hogy a felesleges pára eltávozhasson.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap