szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

10 tipp a nyugalmas utazáshoz

Sulyok Józsefné, 2013. dec. 01.


Hogyan könnyíthetjük meg dolgunkat, ha utazás előtt állunk? Egyértelműnek gondoljuk őket, mégis sokszor elfelejtkezünk róluk.Kíméljük magunkat a kellemetlen percektől!

 

 

10 tipp a nyugalmas utazáshoz

A kényes ruhadarabokat, szépen összehajtogatva, selyempapírba csomagolva tegye a bőröndbe. Így nem nyomódnak gyűrődések a ruhába.


Kiszolgált harisnyáit ne dobja ki! Felhasználhatja nagyon praktikus cipőzacskóként. Vágja el térdmagasságban, és tegye bele a cipőt. Így megelőzheti, hogy a bőröndben lévő ruhák piszkosak legyenek.


A szállodák többségében a szobákban nincs elég fogas. Tehát ne felejtsen el néhány fogast is becsomagolni. Legjobbak a kifejezetten utazáshoz való, összecsukható ruhafogasok.


Mielőtt elpakolná utazásból visszaérkezett bőröndjét, tegyen bele egy illatszappant vagy egy fűszerpárnát. A következő használatnál jó illat lesz a bőröndjében.


Előfordulhat, hogy a bőröndje később érkezik meg a nyaralóhelyre, mint ön. Az is megtörténhet, hogy elvész. Ezért a fontos dolgai – tisztasági szerek, gyógyszerek, váltás fehérnemű, stb. – kerüljenek a kézitáskába.


Neszesszere lényegesen könnyebb lesz, ha a krémeket, sminklemosót, arcvizet kis dobozkákba vagy üvegcsébe áttölti.


Ha nyaralása során elektromos dolgokat (hajszárító, vasaló stb.) akar használni, feltétlenül szerezzen be egy dugókészüléket. A Föld egyes országaiban ugyanis különböző lehet a csatlakozás. Ne felejtsen el egy hosszabbítót is betenni a csomagba.


Lehet, hogy több fényre van szüksége az olvasáshoz vagy a sminkeléshez. A biztonság kedvéért vigyen magával egy erős villanykörtét.
 

A whisky fertőtlenít a baktériumok ellen. Ezért ajánlatos a külföldi utazások alakalmával naponta egy keveset inniuk, hogy megelőzzék a betegségeket és fertőzéseket.


Összegyűrődött ruháját lógassa fel a fürdőszobában, miközben zuhanyozik vagy fürdik. A forró gőz ugyanis újra kisimítja őket. Ez után egy ideig szárítsa őket friss levegőn. Nedves időben a ruhákat a nyitott ablakba is kiakaszthatja.

 

Kapcsolódó cikk:

Hogy nyaralás után is friss maradjon a növény…

Szépzöld Videók

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!