szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Földkupacok a fűben.

Szilárd     2 599 napja     574 megtekintés
Üdvözölöm A kertünkben a mellékelt képen látható kis földkupacok jelennek meg. Az átmérőjük kb. 5-6 cm. A gyepszőnyeg tavalyelőtt lett leterítve, tavaly már megjelent néhány ilyen kis kupac, de még nem avaró mennyiségben. Idén viszont egyre több ilyennel találkozom, a kb. 200nm-es kertben most biztosan össze tudnék számolni vagy 30 ilyet. Egy ismerősöm szerint hangya okozza, de én nem láttam hanygát ezen kis földkupacok környékén. Tüneti kezelésként most annyit csinálok, hogy amikor megjelenik egy ilyen kis kupac, akkor gereblyével "széttúrom" a földet a környéken, így nem marad egy földplecsni a fű közepén. Ugyanis ha ott hagyom, akkor azon a kb. 5-6cm átmérőjű részen nem lesz fű. Abban kérnám segítségét, hogy mik ezek és hogyan tudok tőlük véglegesen megszabadulni. Köszönettel, SzilárdÜdvözölöm A kertünkben a mellékelt képen látható kis földkupacok jelennek meg. Az átmérőjük kb. 5-6 cm. A gyepszőnyeg tavalyelőtt lett leterítve, tavaly már megjelent néhány ilyen kis kupac, de még nem avaró mennyiségben. Idén viszont egyre több ilyennel találkozom, a kb. 200nm-es kertben most biztosan össze tudnék számolni vagy 30 ilyet. Egy ismerősöm szerint hangya okozza, de én nem láttam hanygát ezen kis földkupacok környékén. Tüneti kezelésként most annyit csinálok, hogy amikor megjelenik egy ilyen kis kupac, akkor gereblyével "széttúrom" a földet a környéken, így nem marad egy földplecsni a fű közepén. Ugyanis ha ott hagyom, akkor azon a kb. 5-6cm átmérőjű részen nem lesz fű. Abban kérnám segítségét, hogy mik ezek és hogyan tudok tőlük véglegesen megszabadulni. Köszönettel, Szilárd
0
0
szavazat
Földkupacok a fűben.


5 HozzászólásVarga L
2013. jún. 07. (2 590 napja)
Üdv!
Először ki kellene juttatni a borát, teljes felületre, majd ráöntözni, hogy bemosódjon a talajba. Ha a fű felszáradt, akár az nap is mehet a gyomirtás!
Másik megoldás, tank keverékben kijuttatni mindkettőt (nem bántják egymást!), majd 2-3 óra elteltével beöntözni a területet, a bora bemosása végett.
Szilárd
2013. jún. 07. (2 590 napja)
Pontosítok, a másik kérdés másik problémára vonatkozott (Gyom), arra javasolták a PUMA Extrát. Csak valahogy a két probléma kezelését össze kell hangolnom...
Szilárd
2013. jún. 07. (2 590 napja)

Köszi a válaszokat. Feltettem egy másik kérdést is, ahol a PUMA EXTRA nevű gyomirtót ajánlották. A kérdésem csak az, hogy a két szert (PUMA EXTRA ill. Bora) milyen "ütemezésben" használjam? Azaz ha most néhány napon belül kezelem a füvet PUMA EXTRAval, akkor kb. mennyi idő múlva használhatom a Borát?
 
Illetve ezt a Borát a teljes kertben érdemes kiszórni (megelőzés céljából) vagy csak ott, ahol már megjelentek a kis földkupacok?
 
Üdv,
Szilárd
Varga L
2013. jún. 03. (2 594 napja)
Valóban lehet lótetű, de hangya is szokott ilyen tüneteket okozni. Sajnos a galitiont betiltották, arvalin van helyette, közel sem olyan hatékony. Viszont van bio megoldás is, Bora a neve, van 10 dkg-os kiszerelése is és szabad forgalmú! Emberre, háziállatokra teljesen veszélytelen, szórni, vagy öntözni, akár permetezni is lehet.
VL
Nagy Mihály
2013. máj. 29. (2 599 napja)
Lóbogár a tettes.Gallition-nal el lehet őket üldözni.
Üdv.Nagy Mihály


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.