szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyom

Szilárd     2 600 napja     623 megtekintés
Üdvözlöm A fűben a mellékelt képne látható gyom jelent meg. Sajnos, idén már nagyon sok van belőle, 1 néhány nm-es területet kb. 1 óra alatt tudtam nagyjából kiírtani, de max. 50%-os sikerrel tudom gyökerestül kihúzni, legtöbbször beleszakad. Ezt a manuális harcot elég kilátástalannak érzem ellene... A képen még "kis" példányok láthatók. Április végén, május elején jóval kb. kétszer olyan gyorsan nőtt, mint a fű, azóta lelassult a növekedése, most nagyjából a fűvel egy ritmusban nő. Ha jók az információim, akkor ez egy egyszikű növény, egy fűféle, de nevét nem tudom. Azt hallottam, hogy erre, sajnos, nincs ellenszer. Igaz ez? Van bármilyen megoldás ellene? Ami szintén zavar, hogy sokszor nem tudom eldönteni, hogy az, amit még "rendes" fűszálnak remélek, az valóban fűszál, vagy az is ez a gyom? Természetesen ha már "virág" van rajta, mint a képen látszik, akkor egyértelmű, de a képen is látható, hogy vannak olyan vastaglevelű fűszálak (csak virág nélkül), amik inkább hasonlítanak erre a gyomra, mint magára a "rendes" fűre. Szóval az is érdekelne, hogy ezeket a gyanús szálakat hogyan tudom pontosan behatárolni, hogy "rendes" fűről vagy erről a gyomról van szó? Köszönettel, SzilárdÜdvözlöm A fűben a mellékelt képne látható gyom jelent meg. Sajnos, idén már nagyon sok van belőle, 1 néhány nm-es területet kb. 1 óra alatt tudtam nagyjából kiírtani, de max. 50%-os sikerrel tudom gyökerestül kihúzni, legtöbbször beleszakad. Ezt a manuális harcot elég kilátástalannak érzem ellene... A képen még "kis" példányok láthatók. Április végén, május elején jóval kb. kétszer olyan gyorsan nőtt, mint a fű, azóta lelassult a növekedése, most nagyjából a fűvel egy ritmusban nő. Ha jók az információim, akkor ez egy egyszikű növény, egy fűféle, de nevét nem tudom. Azt hallottam, hogy erre, sajnos, nincs ellenszer. Igaz ez? Van bármilyen megoldás ellene? Ami szintén zavar, hogy sokszor nem tudom eldönteni, hogy az, amit még "rendes" fűszálnak remélek, az valóban fűszál, vagy az is ez a gyom? Természetesen ha már "virág" van rajta, mint a képen látszik, akkor egyértelmű, de a képen is látható, hogy vannak olyan vastaglevelű fűszálak (csak virág nélkül), amik inkább hasonlítanak erre a gyomra, mint magára a "rendes" fűre. Szóval az is érdekelne, hogy ezeket a gyanús szálakat hogyan tudom pontosan behatárolni, hogy "rendes" fűről vagy erről a gyomról van szó? Köszönettel, Szilárd
0
0
szavazat
Gyom Gyom


3 HozzászólásSzilárd
2013. jún. 07. (2 591 napja)

Köszönöm az infót, hamarosan ki is próbálom!
 
Üdv,
Szilárd
Varga L
2013. jún. 03. (2 595 napja)
Üdv!
Maximálisan egyetértek!
VL
Nagy Mihály
2013. máj. 29. (2 600 napja)
Üdv.Szilárd!
Valóban egyszikű növényről van szó,van lehetőség a vegyszeres gyomírtásra.PUMA EXTRA gyomirtószerrel ki lehet írtani.Tapadót/Nonit/ feltétlenül rakni kell a permetlébe.Fűnyírás után  4-5 nappal kell a permetezést elvégezni.Ügyelni kell arra,hogy a fű száraz legyen.A kezelést évente 3-4 alkalommal érdemes elvégezni.
Garantált a siker.
Üdv.Nagy Mihály


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.