szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

nyírás után barnuló, sárguló fű

Kovács Anna     2 587 napja     606 megtekintés
Tisztelt Szakértő! Ősszel telepített füvet június elején kicsit túl rövidre nyírtam: sok helyütt barnás, sárgás foltok fogadtak. Nem sokkal a nyírás előtt kezeltem hosszúhatású gyeptrágyával (TerraSan és egy kisebb területen Substral). Előtte egészséges zöld volt a fű, most egyre nagyobb sárgás-barnás foltok vannak rajta. Kinőheti, vagy mit lehetne tenni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelt Szakértő! Ősszel telepített füvet június elején kicsit túl rövidre nyírtam: sok helyütt barnás, sárgás foltok fogadtak. Nem sokkal a nyírás előtt kezeltem hosszúhatású gyeptrágyával (TerraSan és egy kisebb területen Substral). Előtte egészséges zöld volt a fű, most egyre nagyobb sárgás-barnás foltok vannak rajta. Kinőheti, vagy mit lehetne tenni? Válaszát előre is köszönöm.
0
0
szavazat


3 HozzászólásVarga L
2013. júl. 01. (2 563 napja)
Üdv Anna!
Bocs a késlekedésért, de szabi és technikai átállás is
lassította a folyamatot.
Na ez egy nehéz eset! Ne legyen rosszul, de ez ilyen talajviszonyok mellett így is lesz. Építkezés után pontosan ez volt a helyzet nálunk is, aztán összerotáltam, átforgattam az egész területet és újravetettem a füvet. Még egy homogén rossz talajon is jobban lehet kezelni a füvet, mint egy heterogén, foltos területen! Az egyéb növények, fák, virágok, stb. mélyebben gyökeresednek, jobban kompenzálódik a felső talajréteg hibája, a fűnél sajnos nem, az sokkal érzékenyebb a talajviszonyokra, élni él, de nem fejlődik egyenletesen.
VL
Kovács Anna
2013. jún. 09. (2 585 napja)
Végül is egy hónapja szinte nem öntöztem, mert annyi volt az eső: burjánzott is, nőtt, üde zöld volt. Előtte olyankor, ha láttam, kiszáradni készül a talaj: hetente kétszer, de ez rövid ideig tartott csak.Egy problémám volt csak: helyenként elég foltos maradt a fű, de ez azt hiszem vetési probléma. A talaj is eltérő a kertben: azt hiszem, inkább agyagos, de a különböző helyeken más-más színű. Egy részén új termőföld rétegbe vetettem, más részén ebbe a talán agyagos, kisebb részén kicsit kavicsos földbe. Amúgy dús, burjánzó kert, sok gyümölcsfával, dióval, bokorral, virágokkal. Eléggé egy időben történt a műtrágyázás, és a túl rövidre vágás (pár nap eltéréssel), és nem tudom, melyik okozhatta. Biztosan nem adagoltam meredeken túl a trágyát, de nem kiszóró kocsival szórtam. A nem károsodott részeken most is gyönyörűen nő, mint a bolondgomba, ahol viszont kisárgult-helyenként kiszáradt, ott meg alig nő, már majdnem 5 centi a különbség a magasságban. 
Kíváncsian várom válaszát. Kovács Anna
Guest
2013. jún. 07. (2 587 napja)
Üdv!
Két kérdésem lenne, milyen gyakran öntözi?
Milyen a talaj? (homok, kötött, töltött, kavicsos)
VL


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.