szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

12 üdítő tavaszi virágos tipp

Sulyok Józsefné, 2015. ápr. 02.


Legyen az miniatűr virágágyás vagy klasszikus cserepes kompozíció csodás hatást válthat ki. Próbáljuk ki az újszerű kombinációkat!

12 üdítő tavaszi virágos tipp
 1. Hosszúkás vesszőkosárban nagyon jól mutatnak a tavasz virágai sorban egymás mellett. Így a sárga kankalin, a kék gyöngyike és a szarvacskás ibolya együttese.
 2. Kellemes érzés elsétálni a mézillatot árasztó örmény gyöngyike és az édes illatot árasztó nárciszágyás mellett.
 3. A kertben növő vadvirágok, pl. a gyermekláncfű, a festőpipitér és a kányazsombor, évelőkkel együtt, pl. a palástfűvel és a szarvacskás ibolyával kiegészítve jól mutat a vázában.
 4. Ha az alacsony évelőket nagy felületre ültetjük, sűrű szőnyeggé fonódnak össze, ami csodaszép látványt eredményez, mint pl. a kaukázusi nefelejcs és a kutyatej.
 5. Klasszikus cserepes kompozíciónak számít a hagymás virágok és korán virágzó évelők együttese. Pl. a kék-fehér harangláb és az enyhén illatos sárga tulipán, amik jól kiegészíti egymást.
 6. Mint egy miniatűr virágágyás, úgy hat egy faláda, amelyben tavaszi kankalin, illatos ibolya, tarka sás és árvácska van ültetve. Az évelők közötti földet fedjük le mohával, ami természetes jelleget kölcsönöz.
 7. A cserjék alá ültetett bókoló csillagvirág és a halványsárga sudár kankalin nagy csoportja igen szép látványt nyújt. Áprilisban, amikor a bokrok üde-zöld lombja kezd kibontakozni, a virágok még elég meleget és fényt kapnak. Mindkét faj könnyen szaporítható önvetéssel, egyre nagyobb területet képezve.
 8. Márciusban a csinos szellőrózsa a sárga téltemetővel együtt jól érzi magát a bokrok alatt, ahol zavartalanul terjeszkedhetnek. A sárga sáfrány már februárban megörvendeztet a virágával. Ibolyakék rokonával együtt szép színfolt a zöld gyepben.
 9. Jól illik a tavaszi hangulathoz a fehér nyírfából készült faláda. Ültessünk bele magasság szerint jácintot, gyöngyikét, nárciszt és egészítsük ki mohával valamint fűzfabarkával.
 10. A hófény csillag formájú virágai márciusban nyílnak ki, ezért jól kombinálható a korai nárcisszal. A kék virágú hagymás növény önvetéssel, illetve sarjhagymák által szaporodik, ha kedvező számára a hely. A jó vízáteresztő talajt és a napos fekvést kedveli.
 11. Gyönyörű hatást kelt, ha világoskék és sárga virágsávok kísérik a gyepsövényt. Így élvezhetjük az erős színeket, amelyek nagy felületen különösen megkapó hatást fejtenek ki. Míg a többéves évelő növényként a sárga kaukázusi zergevirág tartós ágyáslakó, addig a nefelejcs, virágzás után elpusztul, de előtte önvetéssel gondoskodik a fennmaradásáról.
 12. Sok kertben nő az aranyvessző, amely sárga virágáradatával legkésőbb áprilisban vidám fényfoltja a kertnek. Mindig akad egy-két ág egy kis csokorhoz, melyet mogyoróvesszővel és gyöngyikével kombinálhatunk.

Kapcsolódó cikk: Lelki feltöltődés madárvédő sövénnyel
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!