szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

15 tipp a szép házért

Sulyok Józsefné, 2015. szept. 14.


Sövény, autóviasz, koszos grillrács, kényes téma nem marad érintetlenül.

15 tipp a szép házért

Frissen nem, de állottan alkalmas a növények locsolására a szénsavmentes ásványvíz, amely a növények számára is számos fontos ásványfélét tartalmaz.

Könnyebb lesz eltávolítani az edény aljára ráégett ételmaradékot, ha kb. 2 cm magasan szénsavas ásványvizet öntünk bele, majd ebbe 1 tasak sütőport, és egy éjszaka állni hagyjuk. Másnap könnyű lesz az edényt elmosni.

A grillrácsot használat után általában órákig kell takarítani. Megkönnyítheti a saját dolgát, ha kávézaccal dörzsöli be, amely a szemcsés szerkezete miatt jól oldja a zsiradékot.

Narancslé, sör, gyümölcsfolt, vörösbor foltok eltávolításakor még frissiben öntsünk rá szénsavas ásványvizet, hagyjuk hatni 10 percig, utána már tiszta szivaccsal kiszedhető a folt. A vörösboros terítőt a szokásos módon mossuk ki kezelés után.

Ha összegyűlt a fiókban a por, nem kell kipakolni ahhoz, hogy portalanítsunk. Húzzon nejlonharisnyát a porszívó csövére, és percek alatt tiszta lesz a fiók.

Sövénynyírásnál az ágakból távozó nedv gyakran rászárad a metszőollóra, így az nem működik megfelelően. Használat előtt kenje be autóviasszal, ez majd megakadályozza, hogy a növény nedve ráragadjon a szerszámra.

Az autóviasszal azt is megakadályozhatja, hogy a fürdőszobai tükör bepárásodjon. Vigye fel vékonyan a felületre, és alaposan dörzsölje át egy tiszta kendővel.

Ha karcos lett a kedvenc lemeze, simítson egy kevés viaszt a sérült részre, majd öblítse le vízzel, és hagyja megszáradni. Ez a művelet feltölti a kisebb barázdákat a korong felületén.

A parkettán gyakran jelennek meg gyantafoltok. Egy kis ideig nyomjon rájuk jégkockát, aztán egy éles késsel távolítsa el.

Ha szamárfüles lett a gyereke füzete, nedvesítse meg egy kevés vízzel, aztán langyos vasalóval simítsa végig az érintett területet.

Az állatszőr bizony porszívózással sem távolítható el tökéletesen. Csavarjon ragasztó szalagot ujja köré ragasztó felületével kifelé, és néhányszor simítsa végig a kezével a problémás felületet. Meglátja hatásos lesz.

Mindenki azt szeretné, ha a fürdőszobája ragyogna a tisztaságtól. Fürdés után törölje át a csempét, csaptelepet újságpapírral, és a hatás nem marad el.

A gyerekek szívesen rajzolnak, festenek, de a filcek gyakran beszáradnak. Öntsön egy tálba ecetet, és 5 percig áztassa benn a tollakat. Újra színezhetnek vele a gyerekek.

A fa kerti bútort érdemes speciális ápolóolajjal kezelni, különben egy idő után sötétebb színű lesz, mint új korában. De átkenheti lenolajjal is, ez is alkalmas.

A gumiból készült papucsot úgy tisztíthatja meg a szennyeződéstől, hogy babaolajos vattapamaccsal áttörli az érintett részt, majd szappanos vízzel leöblíti.

Kapcsolódó cikk: A királyi bazsalikom
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia