szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

sárgabarackfa

Guest     4 318 napja     4455 megtekintés
Van két sárgabarackfám, amelyeknek a levelei tele lettek apró lyukakkal még a nyár elején. Kártevő, elszíneződés nem látható, de volt már bőségesebb gyümölcstermésünk is. A gyümölcsök egy részén apró barna, kemény foltok voltak. Mi lehet a baj, és mit tegyek? Van két sárgabarackfám, amelyeknek a levelei tele lettek apró lyukakkal még a nyár elején. Kártevő, elszíneződés nem látható, de volt már bőségesebb gyümölcstermésünk is. A gyümölcsök egy részén apró barna, kemény foltok voltak. Mi lehet a baj, és mit tegyek?
0
0
szavazat


1 HozzászólásTérmeg János
2008. szept. 04. (4 319 napja)

Tisztelt Kérdező!

 

A leírt tünetek alapján ez az ún. kajszi sztigmás betegség (megfigyelhető őszibarackon, meggyen, cseresznyén és szilván is). A korokozó egy gombaféleség amely a vesszőkön és a lehullott leveleken telel át.

 

Védekezni rügypattanás előtt http://www.szepzold.hu/gyumolcsfakra">réztartalmú szerrel lemosó mermetezéssel, majd birosbimbós állapotban közvetlenül a sziromhullás után mancozeb, cineb, kaptán, folpet  hatóanyag tartalmú szerrel történő permetezéssel. Ajánlatos a lehullott leveleket és a metszéssel keletkezett ágakat megsemmisíteni, mivel ezek is hordozói a gomba áttelelő képleteinek (micéliumoknak illetve kondiumoknak). http://www.szepzold.hu/gyumolcsfakra">Lásd: Webáruház

 Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.