szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Új otthonunk

Filáné Lantos Katalin     4 318 napja     1313 megtekintés
Kedves Hölgyem!

Vásároltunk egy házat, ami jelenleg félkész állapotban van, és lassan, de biztosan be szeretnénk fejezni.
A ház alsó szintje (mivel 2 szintes) igazi fejtörést okoz. A falak jó része vastag, robusztus, vegyes-építésű, nagyon szép fél-boltívekkel megoldott átjárók vannak, valamint tálalónyílás. A mennyezet alatt meghagyták a régi fagerendákat dekorációs elemként. Jelenleg csupasz fal és betonaljzat látványa fogad. A konyhában téglából épített szekrényeket szeretnénk fenyőfa ajtókkal, és minden kiegészítő (lámpa, akasztók, polcok...) kovácsoltvasból készül. Kedveljük a vidéki stílust, a természetes anyagokat. Kérdésem: mit javasol a fallal kapcsolatban, vakoljuk egyenesre, vagy kövessük a fal egyenetlenségeit, vagy boríttassam gipszkartonnal az egészet?! A gipszkarton fal nem áll túl közel hozzám, és ugyan a konyha nem túl kicsi, 3x4m, de félek a méretéből is elvenne. Kérem, adjon tanácsot, hogyan tovább! Köszönöm. Kedves Hölgyem!

Vásároltunk egy házat, ami jelenleg félkész állapotban van, és lassan, de biztosan be szeretnénk fejezni.
A ház alsó szintje (mivel 2 szintes) igazi fejtörést okoz. A falak jó része vastag, robusztus, vegyes-építésű, nagyon szép fél-boltívekkel megoldott átjárók vannak, valamint tálalónyílás. A mennyezet alatt meghagyták a régi fagerendákat dekorációs elemként. Jelenleg csupasz fal és betonaljzat látványa fogad. A konyhában téglából épített szekrényeket szeretnénk fenyőfa ajtókkal, és minden kiegészítő (lámpa, akasztók, polcok...) kovácsoltvasból készül. Kedveljük a vidéki stílust, a természetes anyagokat. Kérdésem: mit javasol a fallal kapcsolatban, vakoljuk egyenesre, vagy kövessük a fal egyenetlenségeit, vagy boríttassam gipszkartonnal az egészet?! A gipszkarton fal nem áll túl közel hozzám, és ugyan a konyha nem túl kicsi, 3x4m, de félek a méretéből is elvenne. Kérem, adjon tanácsot, hogyan tovább! Köszönöm.
0
0
szavazat


1 HozzászólásSulyok Timea
2008. szept. 07. (4 317 napja)

Kedves Katalin,

A leírtak alapján nagyon kellemes, otthonos házat tudnak kialakítani a rusztikus stílus jegyében.

A falak egyenetlenségét  - véleményem szerint - nem kellene eltüntetni, hiszen hangulatos hátteret nyújthat. Sőt a "hátányból" előnyt lehetne kovácsolni (a képen is látható módon) azzal, hogy a fal színe ne egy színből, hanem két árnyalat összemosásából álljon.

 

E témával foglalkoztunk már a Szépzöl Portálon, így a lent látható linkekre kattintva további információkhoz juthat:

http://www.szepzold.hu/napi_tipp_lakaskultura_42">http://www.szepzold.hu/napi_tipp_lakaskultura_42

http://www.szepzold.hu/912">http://www.szepzold.hu/912

http://www.szepzold.hu/videki_elegancia_rusztikus_hatas">http://www.szepzold.hu/videki_elegancia_rusztikus_hatas

http://www.szepzold.hu/videki_stilusu_etkezo">http://www.szepzold.hu/videki_stilusu_etkezo

 

Üdvözlettel,

Sulyok TimeaKérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.