szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyümölcsszüret megfelelő időpontja

Váradi Imola     4 320 napja     1399 megtekintés
Kedves Szakértők!Szeretnék érdeklődni, mikor érdemes szedni a Bosc kobak fajtájú körtét,illetve a Starking almát. Az alma már kifejezetten édes.Lehetséges, hogy a nagy meleg miatt korábban érik be?(Szeretném, ha a tárolhatóságát nem csökkenteném a nem megfelelő időben való szedéssel.)Válaszukat előre is nagyon köszönöm!V. ImolaKedves Szakértők!Szeretnék érdeklődni, mikor érdemes szedni a Bosc kobak fajtájú körtét,illetve a Starking almát. Az alma már kifejezetten édes.Lehetséges, hogy a nagy meleg miatt korábban érik be?(Szeretném, ha a tárolhatóságát nem csökkenteném a nem megfelelő időben való szedéssel.)Válaszukat előre is nagyon köszönöm!V. Imola
0
0
szavazat


1 HozzászólásTérmeg János
2008. szept. 12. (4 321 napja)

Kedves V. Imola!

A Bosc kobak egészen biztos, hogy szedés illetve tárolás érett. Ha a tároló hőmérséklete és páratartalma megfelelő akár február-márciusig is tárolható. Az utóbbi hetek száraz, meleg időjárása egy picit előre hozta gyömölcsök érési idejét. Igaz ez a Starking-re is. Ha a magvai sötét barnák vagy feketék és a színe is a fajtára jellemző, könnyen leválik a szedését el lehet kezdeni. Az alma szedését célszerű két három ütemben elvégezni. A Starking-t decemberig javasolom elfogyasztani. Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.