szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Angolperje

Panka Orsolya     3 366 napja     2230 megtekintés
Kedves Szaktanácsadó! Kezdő kertészlány vagyok, kb 40-50 m2 kerttel, aminek kb a 2/3-át szeretném újrafüvesíteni. A talaj teljesen agyagos, száraz időben sziklakeménységű lesz, de fű most is zöldell rajta, csak nem egyenletes és tele van pitypanggal és más növényekkel, nagyon csomós és összességében olyan rendezetlen. Vettem a Blondy és Tsa-tól egy Sunshine nevű strapabíró keveréket, de vetés előtt kicsit megijedtem, mert az angolperje nagy százalékban van benne és más fórumokon sokan panaszkodtak rá, hogy nem szép és megvastagodik a szára, ami inkább zavaró. Már nincs sok időm gondolkozni, szeretném kérni a tanácsát, hogy milyen egyenletes felületű keveréket vegyek agyagos talajra, napos területre, pihenőkertbe és hogyan gondozzam később (mindennap nem tudom gondozni, öntözni). Arra is gondoltam, hogy lótrágyával felfrissítem a talajt, nem tudom jó ötlet-e. KÖszönöm válaszát! PankaKedves Szaktanácsadó! Kezdő kertészlány vagyok, kb 40-50 m2 kerttel, aminek kb a 2/3-át szeretném újrafüvesíteni. A talaj teljesen agyagos, száraz időben sziklakeménységű lesz, de fű most is zöldell rajta, csak nem egyenletes és tele van pitypanggal és más növényekkel, nagyon csomós és összességében olyan rendezetlen. Vettem a Blondy és Tsa-tól egy Sunshine nevű strapabíró keveréket, de vetés előtt kicsit megijedtem, mert az angolperje nagy százalékban van benne és más fórumokon sokan panaszkodtak rá, hogy nem szép és megvastagodik a szára, ami inkább zavaró. Már nincs sok időm gondolkozni, szeretném kérni a tanácsát, hogy milyen egyenletes felületű keveréket vegyek agyagos talajra, napos területre, pihenőkertbe és hogyan gondozzam később (mindennap nem tudom gondozni, öntözni). Arra is gondoltam, hogy lótrágyával felfrissítem a talajt, nem tudom jó ötlet-e. KÖszönöm válaszát! Panka
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2011. máj. 02. (3 358 napja)
Üdvözletem:
A szerves trágya bedolgozása nyilván jót tenne a területnek, nemcsak a talajszerkezet javítása, hanem a tápanyag pótlás miatt is. Ha már áldoz rá, akkor egy kis humuszos komposzttal, esetleg tőzeggel is lehetne a fű számára kedvezni, ezeket berotálni, összeforgatni, majd elegyengetni, és tömöríteni. A vetés után esetleg meghengerelni, hogy még egyenletesebb, simább felületet kapjunk. A fűnek a kelési időszakon kívül nincs is mindennapi öntözésre igénye, 3-7 naponta (a hőmérséklettől függően) elég ha vízhez jut, de akkor nagyobb dózisban, 10-15 l/négyzetméter.
A pontos kezelésről jó leírást találhat a Kwizda honlapján, tápanyagokról, gyomirtásról stb.
Varga László
 


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.