szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Éles kontúros foltok a gyepen

Buzás Tibor     3 360 napja     4326 megtekintés
Tisztelt Szaktanácsadó! Tavaly nyáron rendeztük át a kertet, teljes földcserét is végrehajtva. Árnyéktűrő fűkeveréket vetettünk, mivel a kert nyugati fekvésű és fa, valamint épületek is árnyékolják. Nagyon szépen ki is kelt, kevéssé gyomosodott, ám ősztől éles kontúrral körülhatárolt foltok képződtek rajta. A sötétzöld szigetek sűrű, magas növésű fűszálak, a sárgás területek alacsonyabbra növő alul kissé elszáradó fűszálakból állnak. Hetente kétszer, háomszor öntözünk, havonta alkalmazunk gyepműtrágyát és az idén egy kíméletes gyepszellőztetést is végeztünk, de a probléma nem szűnik. Kérem segítségét! Tisztelettel: Buzás TiborTisztelt Szaktanácsadó! Tavaly nyáron rendeztük át a kertet, teljes földcserét is végrehajtva. Árnyéktűrő fűkeveréket vetettünk, mivel a kert nyugati fekvésű és fa, valamint épületek is árnyékolják. Nagyon szépen ki is kelt, kevéssé gyomosodott, ám ősztől éles kontúrral körülhatárolt foltok képződtek rajta. A sötétzöld szigetek sűrű, magas növésű fűszálak, a sárgás területek alacsonyabbra növő alul kissé elszáradó fűszálakból állnak. Hetente kétszer, háomszor öntözünk, havonta alkalmazunk gyepműtrágyát és az idén egy kíméletes gyepszellőztetést is végeztünk, de a probléma nem szűnik. Kérem segítségét! Tisztelettel: Buzás Tibor
0
0
szavazat
Éles kontúros foltok a gyepen Éles kontúros foltok a gyepen Éles kontúros foltok a gyepen


4 HozzászólásBuzás Tibor
2011. máj. 04. (3 352 napja)
Tisztelt Varga Úr!
Köszönöm a gyors tájékoztatást, tanácsai szerint fogok eljárni.
Buzás T.
Varga L
2011. máj. 02. (3 354 napja)
Üdvözletem:
A következő nyírás után javasolnék egy gyepszellőztetést, a gyengébb kiritkult területekre egy felülvetést.  A talajból fertőző gombák ellen, illetve gyökér erősítés végett egy Yeald plusz gyökér tömeg növelő anyag (0,5 dl/10 liter víz) valamint a Trifender biológiai gombaölőszer (5 dkg/10l víz) keverékét kellene kipermetezni ,majd egy alaposan beöntözni.
Varga László  
Buzás Tibor
2011. máj. 02. (3 354 napja)

Tisztelt Varga Úr!
Köszönöm a reagálást!
A "keresztkérdésre" a válaszok:
1. A telepítést követően, tehát majdnem pontosan egy éve, a "Fischer's BLÜH-FIX pázsit tápanyag" (20%N, 7%P, 7%K) nevű terméket használtam/használom, eddig 3 alkalommal, a csomagoláson feltüntetett adagolásban, kimérve.
2. Hőmérséklettől függően, de általában hetente háromszor öntözök, pásztázó szórófejjel, ügyelve az időtartamra, hogy tócsák ne képződjenek.
3. A telepítés előtt a gyomos, tujahulladékkal teli talajt mintegy 15 cm vastagságban eltávolították és egy közelben végzett földmunkából, kb. 60-80 cm mélységből származó, gyom- és kavicsmentes fekete földdel pótolták. Így visszagondolva úgy emlékszem, hogy szerves, illetve műtrágyát nem kevertek a feltöltő talajhoz.
Mit lehetne most tenni?
Előre is köszönettel: Buzás Tibor
Varga L
2011. máj. 02. (3 354 napja)
Üdvözletem:
Nekem a kép alapján nem annyira betegségnek tűnik, inkább talaj, vagy tápanyag probléma lehet!
Keresztkérdésem, milyen tápanyagot használ, mennyi vízzel öntöz, milyen talaj lett behordva?
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.