szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

kiégett (besárgult) fű

Jobbágy Attila     3 313 napja     6178 megtekintés
Tisztelt Szaktanácsadó! A füvet egy héttel ezelőtt szórtam be pétisóval (száraz fűre és utána jól belocsoltam), majd néhány nap múlva kiterjedt területen tenyérnyi foltokban a fű besárgult (mintha kiszáradt volna). Arra gondolok, hogy esetleg a pétisótól kiégett. De mit rontottam el? És mit tudnék vele kezdeni? Válaszát előre is nagyon köszönöm.Tisztelt Szaktanácsadó! A füvet egy héttel ezelőtt szórtam be pétisóval (száraz fűre és utána jól belocsoltam), majd néhány nap múlva kiterjedt területen tenyérnyi foltokban a fű besárgult (mintha kiszáradt volna). Arra gondolok, hogy esetleg a pétisótól kiégett. De mit rontottam el? És mit tudnék vele kezdeni? Válaszát előre is nagyon köszönöm.
0
0
szavazat


2 Hozzászólás



Varga L
2011. jún. 19. (3 310 napja)
Sajnos Mihálynak teljesen igaza van, a kiégést egész biztosan a műtrágya okozta. Az igazat megvallva a pétisónak semmi helye a fű tápanyag utánpótlásában!
Ez nem csak az esetleges perzselő hatása miatt igaz, hanem azért is, mert a fűnek is tartós és egyenletes tápanyag ellátásra van szüksége, nem egyszeri löketre. Javasolnám a speciális magas makro- és mikroelem tartalmú, lassú feltáródású termékek használatát, mert ezek nem perzselnek, a fű minden tápigényét harmonikus arányban kielégítik, és nem utolsó sorban akár 2-3 hónapos hatástartammal rendelkeznek! Kiváló termék a Volldünger Golf speciális fű műtrágya, amiből 2-3 dkg kell négyzetméterenként, és 3 hónapig hat!
Varga László
Nagy Mihály
2011. jún. 17. (3 312 napja)
Tisztelt kérdező!
Szinte egészen biztos,hogy a műtrágya égette ki a füvet.Ennek az lehet az oka,hogy a kiégett területre nagyobb mennyiség került.A műtrágyát egyenletesen kell kiszórni,négyzetméterenként 5 dkg-ot.Nehéz megmondani,hogy helyre jön e a kiégett rész.Ez függ a kiszórt műtrágya mennyiségétől,és hogy mennyi idős a gyep.Régi gyepnél van rá esély,hogy visszazöldüljön.Amennyiben nem hajt ki,újra kell vetni,vagy gyepszőnyeggel pótolni a foltokat.Vetéssel ebben a kánikulában nem érdemes próbálkozni,mert sok gond van vele.Kelésig folyamatosan nedvesen kell tartani.Az angolperje napokkal hamarabb kell ki,mint a csenkeszfélék,és a déli öntözés a kikelt angolperjét leforázza.Augusztus végén már eredményesen lehet próbálkozni.
Üdv. Nagy Mihály


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.