szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Sárgul-barnul a fű

Juhász Gábor     3 307 napja     3899 megtekintés
Üdvözlöm! 2-3 hete kezdett el sárgulni-barnulni a fű, néhol száradásos foltok jelentek meg. 2-3 éves füvesítésről van szó, eddig szép zöld volt, substral gyeptrágyát használok, 4-5 héttel ezelőtt is használtam, látványosan sötétebb zöld lett a fű és sűrűbb, majd rá 2 héttel foltokban elkezdett száradni, barnulni. Naponta locsolom és kb. havonta gyep trágyázom, ahogy az előírásában szerepel. Mit tud tanácsolni? Tisztelettel Juhász GáborÜdvözlöm! 2-3 hete kezdett el sárgulni-barnulni a fű, néhol száradásos foltok jelentek meg. 2-3 éves füvesítésről van szó, eddig szép zöld volt, substral gyeptrágyát használok, 4-5 héttel ezelőtt is használtam, látványosan sötétebb zöld lett a fű és sűrűbb, majd rá 2 héttel foltokban elkezdett száradni, barnulni. Naponta locsolom és kb. havonta gyep trágyázom, ahogy az előírásában szerepel. Mit tud tanácsolni? Tisztelettel Juhász Gábor
0
0
szavazat
Sárgul-barnul a fű Sárgul-barnul a fű Sárgul-barnul a fű


2 HozzászólásVarga L
2011. jún. 28. (3 301 napja)
Annyival kiegészíteném Mihály válaszát, hogy a mindennapi öntözés (főleg ha éjszaka sem tud felszáradni a fű) a gomba melegágya! Maximum 4-7 naponta lenne ideális öntözni, de akkor rendesen 15-20 mm/m2. Továbbá az sem ártana, ha az elhalt területet megszellőztetné egy éles gereblyével, lobseprűvel.
Varga László
Nagy Mihály
2011. jún. 22. (3 307 napja)
Kedves Gábor!
A füvedet gombabetegség támadta meg.
BRAVO-500-zal kell lepermetezni.A permetléhez  NONIT-ot/tapadó/ feltétlenül rakjál.
Üdv: Nagy Mihály


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.