szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

szaporitás

Alex Markhem     4 334 napja     18577 megtekintés
Azt szeretném kérdezni, h. hogyan lehet a legeredményesebben szaporitani a ficus-t, és a könnyezőpálma fajtáit. Vizben nincs kedvük gyökeret növeszteni.
Várom válaszukat
Köszi!

Azt szeretném kérdezni, h. hogyan lehet a legeredményesebben szaporitani a ficus-t, és a könnyezőpálma fajtáit. Vizben nincs kedvük gyökeret növeszteni.
Várom válaszukat
Köszi!

0
0
szavazat


4 HozzászólásJózsi
2017. márc. 09. (1 294 napja)
össze vissza bonyolítsak a gyokereztetést!!!!! Nekem lehullajtott vagy torott egy level rendes nagy levelü fikuszom!fogtam beleraktam poharba es kb 3-4 heten gyokeret pattintott,es mar nagyon szepen agazik mar a gyoker! par nap es megy foldbe! vizet meg akkor kapott mikor lattam h parolgott belőle,es csak hozzà öntottem! ennyi :) íme
Kattintson a képre a nagyításhoz
Guest
2009. nov. 11. (3 969 napja)

Én is így próbáltam szaporítani,de nem jött össze,pedig úgyan úgy csináltam mindnet,... áhh sztem nagy kamu..xd

 

Guest
2009. júl. 24. (4 079 napja)
köszönöm szépen enyém is most gyökerezet ki a fikusz kb 2 hónapja de már szép nagy és új levelet is hozot nagyon szépen köszönem az ajánlást
Bényeiné
2008. nov. 10. (4 335 napja)

Üdv.! A fikuszok szaporítása több módon is eredményes lehet, a félfás dugványt tehetjük vízbe, perlitbe, homokba vagy földbe. A dugvány vágása mindig a fásan erezett szárrésznél történjen úgy, hogy az íz alatt maradjon  néhány cm szár, az első levelet vágjuk le és a következőket egy gumigyűrűvel fogassuk össze - így kisebb a párologtatás. A kb. 5-8 leveles dugványt földbe vagy más szaporító közegbe téve tartsuk a talajt nedvesen, de ne öntözzük túl, a hőmérséklet legyen állandó, legalább 20-22 fokos.

Ha vízben próbálkozunk, akkor a vizet érdemes időnként kicserélni, egy kevés http://www.szepzold.hu/tapanyagutanpotlas">tápanyaggal dúsítani. Van még egy módszer, amit kevesen csinálnak, pedig szinte a legbiztonságosabb: a félfás résznél földlabdát erősítünk a szárra oldalt kivágott tejfölös vagy más pohárral, esetleg nylon zacskóval. A föld fogja körbe az ízt - itt gyökeresedik majd a leendő új növényünk - tartsuk mindig nedvesen a kis földlabdát, a növényt eredeti helyén hagyjuk.

Ezzel a módszerrel nem választjuk el drasztikusan a dugványt, az anyatő táplálásának biztonságában gyökerezhet, amint a gyökér átszőtte a földet leválasztjuk és külön ültetjük új növényünket. Ha a könnyezőpálmán a filodendront érted, akkor az itt felsorolt módszereket lehet alkalmazni, a legeredményesebb szintén az utolsó lehet.Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.