szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Sárga foltok kezelése

Foki Károly     4 260 napja     2267 megtekintés
Olvastam az oldalon ,hogy a sárga foltok a gyepen a gombásodás jelei és BRAVO500-al vagy TOPSIN-nel lehet kezelni.Ezekkel a szerekkel mikor kell a füvet lekezelni? Most ősszel vagy tavasszal,locsolással vagy permetezéssel terítsük el a területen? Olvastam az oldalon ,hogy a sárga foltok a gyepen a gombásodás jelei és BRAVO500-al vagy TOPSIN-nel lehet kezelni.Ezekkel a szerekkel mikor kell a füvet lekezelni? Most ősszel vagy tavasszal,locsolással vagy permetezéssel terítsük el a területen?
0
0
szavazat


1 HozzászólásZajácz István
2008. nov. 13. (4 259 napja)

A Bravo kontakt készítmény, mely azt jelenti, hogy a permetezés utáni eső részben lemoshatja a levélfelületéről. Ellentétben a Topsin metillel, mely felszívódik a levélbe.

A Bravo II kategóriás készítmény, vagyis megvásárlásához zöld könyv szükséges.

A Topsint bárki megvsásárolhatja.

Mindkét készítmény közepesen veszélyes a vizi szervezetekre, ezért locsolással nem javasolt kijuttatni őket, csak permetezéssel. Ha még van levélfelület és nincs fagy, akkor ősszel is ki lehet juttatni, azonban sokkal hatásosabb majd tavasszal.Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.