szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Puszpáng költöztetése

Ágnes     4 329 napja     1394 megtekintés
Segítséget kérnék a következökben. Kicsi kertemben kb 5 éve nevelgetek 2 db puszpángbokrot, amiket szép kerekre formáltam az évek alatt. (most kb 40 cm magasak). Még december elején elköltözünk, a bokrokat szeretném magammal vinni, mert nagyon a szívemhez nöttek. Kérdésem: ha ládába ültetem át öket még a fagyok elött -abban átvészelik a telet? Vagy ültessem azonnal az új helyen a talajba?Segítséget kérnék a következökben. Kicsi kertemben kb 5 éve nevelgetek 2 db puszpángbokrot, amiket szép kerekre formáltam az évek alatt. (most kb 40 cm magasak). Még december elején elköltözünk, a bokrokat szeretném magammal vinni, mert nagyon a szívemhez nöttek. Kérdésem: ha ládába ültetem át öket még a fagyok elött -abban átvészelik a telet? Vagy ültessem azonnal az új helyen a talajba?
0
0
szavazat


1 HozzászólásBényeiné
2008. nov. 16. (4 329 napja)
Az ilyen kedves növényt semmiképpen ne hagyd ott, főleg, hogy igénytelen növény lévén az átültetést is jól tűri. Minden esetre a földlabda legyen elég nagy, hogy minél kevesebb gyökeret veszítsen a növény, konténerben is áttelel, tartsd egy kissé nedvesen egész télen és akkor nagy valószínűséggel meg fog maradni. Ha mégis az időd engedi a költözési munkák után és az időjárás is jó, fagymentes, akkor inkább ültesd a végleges helyre, hogy hamar beilleszkedhessen az új környezetbe.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.