szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tápanyag utánpótlás

Guest     3 236 napja     2359 megtekintés
Tisztelt uram! Május végén telepítettünk füvet akkor kapott indító műtrágyát,1 hónap múlva felülvetettük akkor kapott még egyszer azóta nem.Most aktuális lenne a műtrágyázás de nem tudom milyet érdemes.A fű helyenként zöld de van ahol nem akar nőni ott sárgásabb.Úgy tudom ilyenkor fenntartó műtrágyát nem ajánlatos.Mit javasol? üdv. Vörös SándorTisztelt uram! Május végén telepítettünk füvet akkor kapott indító műtrágyát,1 hónap múlva felülvetettük akkor kapott még egyszer azóta nem.Most aktuális lenne a műtrágyázás de nem tudom milyet érdemes.A fű helyenként zöld de van ahol nem akar nőni ott sárgásabb.Úgy tudom ilyenkor fenntartó műtrágyát nem ajánlatos.Mit javasol? üdv. Vörös Sándor
0
0
szavazat


5 HozzászólásVarga L
2011. szept. 05. (3 231 napja)
Üdv!
Valóban veszélyes ilyenkor már nitrogén túlsúlyos trágyákat használni! Ha jót akar a pázsitnak, Pannon starter 0,5 dkg/m2 (akár meleg vízben feloldva!) kiöntözni, vagy Yeald plusz 15ml/100m2 lombtrágyaként kipermetezni. Gyors és látványos hatás mindkettő, túlnövekedési, elfagyási veszély nélkül!
Varga László
Vörös Sándor
2011. szept. 01. (3 235 napja)
Tisztelt Varga úr!
Válaszát megkaptam köszönöm!Scott indító műtrágyát kapott mindkét alkalommal a gyep.A Volldünger Golfnak nem találtam őszi-téli változatát,a felhasználási javaslat szerint augusztus elejéig javasolják a kiszórását az nem baj?
Üdv.Vörös Sándor
Varga L
2011. aug. 31. (3 236 napja)
Üdv!
Nem tudom milyen indítót kapott először, majd másodjára!
Egy biztos, a sima nitrogén alapú műtrágyák, amit előszeretettel árulnak fű műtrágyaként, sajna sok esetben több kárt okoznak, mint hasznot (foltszerű kiégés, illetve foltszerű túlnövés). Mindenképpen komplex, speciális trágyát ajánlanék (pl. Volldünger Golf), ami kiegyenlített tápanyag összetétele révén nem okoz sem kiégést, sem relatív túlnövekedést, sőt a magas mikroelem tartalma miatt üde, zöld színt ad a fűnek, sőt az erőteljes növekedési erély miatt, még a gyomosodást is nagy mértékben fékezi! Egyébként erről sok hasznos információt talál a www.kwizda.hu honlapon, pici regisztrációs macera után, sok más hasznos információ mellett!
Varga László
Vörös Sándor
2011. aug. 30. (3 237 napja)
Kattintson a képre a nagyításhoz
Vörös Sándor
2011. aug. 30. (3 237 napja)
Kattintson a képre a nagyításhoz


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.