szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

2 furcsa növénygondozási teendő

Sulyok Józsefné, 2016. márc. 31.


Szellőztetés és portalanítás: hogyan tegyünk növényünk kedvére?

2 furcsa növénygondozási teendő

Szellőztetés

A téli hónapoknak ugyan most már búcsút inthetünk, de jó ha tudjuk, hogy sokat árthatunk növényeinknek a helytelen szellőztetéssel.

A virágtartók helye az ablak közelében van. Az ablakot gondosan szigeteljük, hogy a réseken ne szivárogjon be a hideg. Télen lehetőleg ne az ablakot nyissuk ki, amelyek közelében a szobanövények vannak. Amennyiben más lehetőség nincs, a szellőztetés idejére tegyük a növényeket védett helyre. A kevésbé érzékenyek néhány perces szellőztetést károsodás nélkül elviselnek.

A nyári hónapokban arra ügyeljünk, hogy páraigényes növényeink ne álljanak a huzatban.

Portalanítás

A szobanövényeket időnként le kell porolni. A porlepte növények látványnak sem nem szépek és a növények életműködését is gátolják. A portörlés puha ruhával vagy vizes szivaccsal történjen, de a száraz ruha alkalmazása egyszerűbb. Különösen apró levelű, sűrű hajtású növényekhez kitűnő a tollseprű. Olyan helyről is eltávolítja a port, ahová a szivaccsal, illetve a ruhával nem tudunk hozzáférni. Háromhavonta szobahőmérsékletű vízzel tusoljuk le  a növényeket. A vízsugár erősebben a leveleket és a hajtásokat érje és ne a földjét.

Minden növénynek jellegzetes fénye és színe van, az új levéllé más, mint a régebbié. A portalanításon kívül más fényesítő szerek alkalmazását mellőzük a lakásban.

Kapcsolódó cikk: 6 lebilincselő levendulafajta

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!