szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Sárgul a gyep

Rózsa Tibor     3 201 napja     3733 megtekintés
Mostanában vettem észre, hogy a gyep egy részen sárgulni kezdett. Közelebbről megnézve a fotókon látható dolgot tapasztaltam. Elég sokat öntözöm, heti 3 alkalommal, kb 10-15 mm/m2-t, alkalmanként. Lehet, hogy túl sok neki? Agyagos szerű, kötött talajunk van. Azon a részen, ahol sárgul, egész nyáron alig nőtt a fű, sokkal gyérebb is, mint máshol. Próbáltam felgereblyézni az elhalt fűréteget, de nem igazán segített. Ez vajon valami betegség? Ha vegyszert kell használni, akkor olyan kellene, amit a kutya mellett lehet, ugyanis kettő van szabadon a kertben. Mi a teendő? Köszönettel, Rózsa Tibor Mostanában vettem észre, hogy a gyep egy részen sárgulni kezdett. Közelebbről megnézve a fotókon látható dolgot tapasztaltam. Elég sokat öntözöm, heti 3 alkalommal, kb 10-15 mm/m2-t, alkalmanként. Lehet, hogy túl sok neki? Agyagos szerű, kötött talajunk van. Azon a részen, ahol sárgul, egész nyáron alig nőtt a fű, sokkal gyérebb is, mint máshol. Próbáltam felgereblyézni az elhalt fűréteget, de nem igazán segített. Ez vajon valami betegség? Ha vegyszert kell használni, akkor olyan kellene, amit a kutya mellett lehet, ugyanis kettő van szabadon a kertben. Mi a teendő? Köszönettel, Rózsa Tibor
0
0
szavazat
Sárgul a gyep Sárgul a gyep


3 HozzászólásRózsa Tibor
2011. okt. 01. (3 202 napja)
Tisztelt Nagy Mihály!
Köszönöm a választ! Az egyik kérdésre adott válaszban olvastam http://www.szepzold.hu/2583">http://www.szepzold.hu/2583, hogy a BRAVO II-es kategóriás szer, nem veheti meg bárki. Sajnos nekem nincs zöld könyvem, ki tudna ebben segíteni, illetve van más szer ami segíthet?
Rózsa Tibor
Nagy Mihály
2011. okt. 01. (3 202 napja)
Tisztelt Rózsa úr!
A füvét gomba támadta meg.BRAVO-500 gombaölő szerrel kell permetezni.A permetszerhez ne felejtsen el tapadót rakni.Javasolnám még továbbá az őszi gyepszellőztetés elvégzését is műtrágyázással egybekötve.
Üdv. Nagy Mihály
Rózsa Tibor
2011. okt. 01. (3 202 napja)
Bocsánat, most látom, hogy még egyszer fölment. Elnézést!


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.