szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

őszi műtrágya

Guest     3 186 napja     2742 megtekintés
Tisztelt Szaktanácsadó! Augusztus elején terítettük a gyepszőnyegünket (Vastagabb szálú (sport) gyepszőnyeg (származási hely: Marchfeldrasen). Október elejére elkezdett a gyep foltokban, majd már szinte összefüggően sárgulni, mintha kiszáradt volna. A tanácsokból olvasva gombára gyanakodtunk, 8 nap kihagyással tegnap másodszor permeteztük Bravo500-al, továbbá megtörtént a gyep szellőztetése is. Kérdéseim: milyen őszi és majd tavaszi trágyát ajánlanak? A gyártó, akitől a gyepszőnyeget vettük, elég borsos áron kínálja termékeit: MALTaflor Seed-o-gran PLUS NPK 8-3-5 70 % szerves anyag MALTaflor Seed-o-gran FINALE NPK 5-3-8 70 % szerves anyag Egy gazdaboltban ennek az árnak a tizedéért kínálták a Lubofos 12 terméket, a képen látható tartalommal. Minekután olvastam, hogy a mezőgazdaságban alkalmazott termékek nem feltétlen felelnek meg a gyepszőnyeg ápolására, ennek használatában elbizonytalanodtam. Milyen terméket javasolnak használni? Célunk jó minőségű, hosszú lebomlású termék vásárlása mind az őszi, mind a tavaszi szezonra, ebben kérem javaslatát. Másik kérdésem a homokszórással kapcsolatos. Több helyen azt olvasom, hogy ez nagyon ajánlott, azonban szintén gazdaboltban azt mondták, hogy mivel a környékünkön homokos a talaj, ez teljesen fölösleges. Mit javasol az elvégzésével kapcsolatban, és amennyiben javasolja, milyen arányú keverést javasol homokos területre? Köszönettel és üdvözlettel, Andrea Tisztelt Szaktanácsadó! Augusztus elején terítettük a gyepszőnyegünket (Vastagabb szálú (sport) gyepszőnyeg (származási hely: Marchfeldrasen). Október elejére elkezdett a gyep foltokban, majd már szinte összefüggően sárgulni, mintha kiszáradt volna. A tanácsokból olvasva gombára gyanakodtunk, 8 nap kihagyással tegnap másodszor permeteztük Bravo500-al, továbbá megtörtént a gyep szellőztetése is. Kérdéseim: milyen őszi és majd tavaszi trágyát ajánlanak? A gyártó, akitől a gyepszőnyeget vettük, elég borsos áron kínálja termékeit: MALTaflor Seed-o-gran PLUS NPK 8-3-5 70 % szerves anyag MALTaflor Seed-o-gran FINALE NPK 5-3-8 70 % szerves anyag Egy gazdaboltban ennek az árnak a tizedéért kínálták a Lubofos 12 terméket, a képen látható tartalommal. Minekután olvastam, hogy a mezőgazdaságban alkalmazott termékek nem feltétlen felelnek meg a gyepszőnyeg ápolására, ennek használatában elbizonytalanodtam. Milyen terméket javasolnak használni? Célunk jó minőségű, hosszú lebomlású termék vásárlása mind az őszi, mind a tavaszi szezonra, ebben kérem javaslatát. Másik kérdésem a homokszórással kapcsolatos. Több helyen azt olvasom, hogy ez nagyon ajánlott, azonban szintén gazdaboltban azt mondták, hogy mivel a környékünkön homokos a talaj, ez teljesen fölösleges. Mit javasol az elvégzésével kapcsolatban, és amennyiben javasolja, milyen arányú keverést javasol homokos területre? Köszönettel és üdvözlettel, Andrea
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2011. okt. 17. (3 186 napja)
Üdvözletem!
Ilyenkor már nitrogén túlsúlyos műtrágyát kijuttatni nem szabad a fűre! A lényeg az, hogy magas foszfor-káli tartalmú és mindenképpen klór mentes tápanyaggal szabad lezárni a szezont. (pl.: Volldünger granulátum, 14-10-20+Mg+Me). Tavasszal mehet a nitrogén túlsúlyos, de mindenképpen komplex tápanyag. Itt már több variáció is szóbajöhet,  ár-érték arányát tekintve kiváló termék a Volldünger golf granulátum, ami 2-3 hónapos hatástartammal bír (azaz egy szezonban 2-3 kijuttatás szükséges). Hosszabb hatástartamot adnak a speciális bevonatos műtrágyák, mint például a Plantacote termékcsalád, amelyek 4, 6, sőt akár 8 hónapos hatástartammal is elérhetőek, és gyakorlatilag akár egy teljes szezonra megoldást tudnak adni. Sok hasznos fűvel kapcsolatos információt elérhet a www.kwizda.hu honlapon. A homokszórás nem azért szükséges, hogy homokosabb, lazább szerkezetű legyen a talaj, hanem inkább azért, hogy a szellőztetés, talajlazítás után kialakuló hibákat kiegyenlítse, a nagyobb gyökérdarabok, ne adj isten gyomok helyét kitöltse.
Üdv: Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.