szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mit vegyek?

Nagy Zoltán     3 184 napja     1098 megtekintés
Üdvözlöm Gyomirtót szeretnék vásárolni, mielött megrendelem hozzáértő segitségét kérem. Telkemen rettenetesen elszaporodott az évelő gyomok és magról szaporodó hosszúszárú fűvek, a hagyományos pázsitfűfélék között. Szeretném most ősszel az egész területet gyomirtózni, kikerülve pár darab tuját illetve fásszárú virágzó növényt. Majd jövő tavasszal réteg új földel feltölteni és újrafüvesiteni. Ajánlatot kérnék mi lenne számomra a megfelelően hatékony szer, illetve mennyiség, a gyomirtózandó terület kb150m2. Segitségét elöre köszönöm. Nagy Zoltán Üdvözlöm Gyomirtót szeretnék vásárolni, mielött megrendelem hozzáértő segitségét kérem. Telkemen rettenetesen elszaporodott az évelő gyomok és magról szaporodó hosszúszárú fűvek, a hagyományos pázsitfűfélék között. Szeretném most ősszel az egész területet gyomirtózni, kikerülve pár darab tuját illetve fásszárú virágzó növényt. Majd jövő tavasszal réteg új földel feltölteni és újrafüvesiteni. Ajánlatot kérnék mi lenne számomra a megfelelően hatékony szer, illetve mennyiség, a gyomirtózandó terület kb150m2. Segitségét elöre köszönöm. Nagy Zoltán
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2011. nov. 02. (3 173 napja)
Üdv!
A legegyszerűbb megoldás a totális gyomirtószer (glifozát) használata, pl.: Clinic 480 SL, amiből 10 liter vízbe 2 dl bősébesen elég a 150 nm-re. Tartamhatása nincs, ezért csak azokat a növényeket irtja, amelyek lombját, zöld részét éri a hatóanyag. Javaslom, hogy tavasszal a magvetés előtt a már kintlévő magról kelő gyomokra ismételje meg a kezelést 5-7 nappal a tervezett talajcsere és vetés előtt, hogy a csírázó  gyomok ne tudjanak újra áthajtani a friss vetésen. A thuják, cserjék mellett ajánlott a takarókúp használata a permetezőre, hogy véletlenül se sodródjon, szóródjon hatóanyag a növényekre. Ha szükséges, a kezelés akár többször is ismételhető a nagyon elgyomosodott területen, hiszen ott folyamatosan csíráznak a talajban elfekvő gyommagok. A hatás 5-7 nap  után várható! A hatást gyorsítja, ha a tíz liter vízbe 1-2 evőkanálnyi műtrágyát is tesz, mert felgyorsítja a gyomok tápanyagcseréjét, és ezzel a hatóanyag bejutását, szétterülését is a növényen belül.
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.