szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Konyhakert

movaja     4 152 napja     2999 megtekintés
Szeretnénk létrehozni egy kis bio konyhakertet... Most a talaj előkészítésénél tartunk. Évek óta nem volt gondozva ez a rész, egy-két szőlőtőke volt benne. A talaj nagyon agyagos. Szétszedtük a komposztálóinkat, ezekből a földet beleforgattuk a talajba. Vettünk trágyát is de nem tudom, hogy ha most megtrágyázzuk a földet nem fog kiégni a vetemény? Minden tanácsot szívesen veszek:)Szeretnénk létrehozni egy kis bio konyhakertet... Most a talaj előkészítésénél tartunk. Évek óta nem volt gondozva ez a rész, egy-két szőlőtőke volt benne. A talaj nagyon agyagos. Szétszedtük a komposztálóinkat, ezekből a földet beleforgattuk a talajba. Vettünk trágyát is de nem tudom, hogy ha most megtrágyázzuk a földet nem fog kiégni a vetemény? Minden tanácsot szívesen veszek:)
0
0
szavazat


1 HozzászólásBényeiné
2009. márc. 23. (4 151 napja)

Kedves "movaja"! Nagyon jó a biokert létesítésének a gondolata, a magam részéről becsülöm az igyekezetet. Jót tenne az embereknek, ha ilyen módon nevelnék meg a konyhai növényszükségletüket, bio védekezést alkalmaznának a terményeik előállítására. Így a saját egészségüket is védenék azzal, hogy kihasználják a növények egymásra gyakorolt védőhatását, egészségmegörző tulajdonságait.

A trágya használata - különösen, ha érett marhatrágyáról van szó - nagyon jó dolog és jól beforgatva a talajba semmiképpen nem lehet káros a veteménynek. Annál jobb, természetesebb tápanyag adagolást nem is kívánhat a talaj. Igaz, hogy jobb lett volna ősszel szérszórni, a fagy és a hólé, eső már ekkorra bemosta volna a javát a földbe, de beásva most is jó lesz, csak ne érintkezzen közvetlenül a mag csírájával. Növénytársításokról, a növények egymásra gyakorolt jótékony hatásáról http://www.szepzold.hu/novenytarsitasok_a_zoldsegeskertben">korábbi cikkekben találhatsz egy-két hasznos tippet. Üdv.Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.