szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

3 tanács az üzletfelek otthoni fogadásához

Scheftsik Tamás, 2012. jan. 03.


Az otthoni dolgozószoba nagyon praktikus. A megfelelő bútorokkal és kiegészítőkkel tökéletes munkakörnyezetet teremthetünk. Abban az esetben azonban, amikor üzletfeleket fogadunk, vagy tárgyalást vezetünk le a helyiségben, nem elég a kellemes munkakörnyezet.

A tárgyalásoknál fontos, hogy nyugodt körülmények között, megszakítás és zavaró tényezők nélkül lehessen lefolytatni. Ezzel mutatjuk, hogy a munkánkban profik vagyunk, velünk igazán megéri üzletet kötni.

 

3 tanács az üzletfelek otthoni fogadásához

Zavartalan üzletkötés

 

Ha otthon dolgozunk, megvan az az előnyünk, hogy a családunk utol tud minket érni, ha szükségük van ránk. Ez azonban zavaró lehet, ha éppen belemerültünk egy munkába, ha pedig tárgyalást zavar meg, annak komoly negatív következményei lehetnek. Nem megoldás, ha az ajtót bezárjuk, mert nem kelt bizalmat a vendégeinkben. Ilyen esetekben meg kell kérni az esetleg otthon tartózkodó rokonokat, hogy semmilyen körülmények között ne zavarjanak bennünket. Ha mégis olyan probléma adódna, melynek elintézéséhez nélkülözhetetlenek vagyunk, azoknak többségére is igaz, hogy várhatnak 1-2 órát. A tárgyalás megzavarása kizökkenti a feleket, feszültséget szülhet, és ez negatívan befolyásolhatja az üzletkötés kimenetelét.

 

Bútorok

 

Egy irodában külön helyiség van kialakítva a tárgyalások lefolytatására. Itt általában óriási asztal, sok szék, és a megértést segítő eszközök vannak. Az otthoni „irodában” azonban nem mindig van lehetőségünk egy ilyen szoba kialakítására. Ez természetesen nem baj, de mindenképpen alakítsunk ki egy sarkot, ahol a vendégeinket fogadhatjuk. Alapszabály, hogy olyan tárgyalást, melyben mi szeretnénk kapni valamit, nem szabad fölényes helyzetből vezetni. Vagyis semmi esetre sem jó megoldás, ha az üzletfeleket az íróasztal mögül próbáljuk meggyőzni a befektetés hasznosságáról. Nem kell feltétlenül egy kör asztal köré telepedni, tökéletesen megfelelő 2 kanapé, melyek egymással szembe vannak állítva. Egy kisméretű asztalt azonban érdemes kitenni, hogy az esetleges iratokat ne a térdünkön kelljen aláírni. Azzal is számolni kell, hogy az érkező „delegáció” hány főből áll. Nem szerencsés, ha az embereknek csak egy része tud egyszerre a „tárgyalóasztalhoz” ülni. Ha nagyon sokan érkeznek hozzánk, akkor inkább béreljünk egy alkalmas helyiséget valamelyik közeli irodaházban, hogy a kellemetlenségeket elkerüljük.

 

Komfort

 

Természetesen egy üzleti megbeszélésre nem azért megy az ember, hogy apró napernyővel díszített koktélokat szopogasson egy kényelmes karosszékben, de a komfortérzet megteremtése is nagy súllyal eshet latba egy üzlet nyélbeütésénél. Lehetőség szerint a szobába készítsünk elő egy kávéfőzőt. Elegánsabb, ha frissen főzött kávéval kínáljuk a vendégeinket, egy jól megválasztott csészéből, semhogy a konyhából tálcán és bögrében szervírozva tennénk ugyanezt. A kávé köztudottan vízhajtó hatású, ezért a dolgozószobába, ezekre az esetekre készítsünk be kis üveges vizeket. Legyen szénsavas és mentes is, illetve pluszban egy-két üdítőt is bekészíthetünk. A süteményekkel azonban csak óvatosan! Nagyon jól eshet a vendégeinknek, ha egy kis finomsággal is megkínáljuk őket, de egyrészt ez nem egy baráti összejövetel, másrészt, ha a sütemény önállósítja magát, és valakinek az ölébe ugrik, akkor nagyon kellemetlen pillanatokat élhetünk át.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia