szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

4+1 érv a hófehér virágok mellett

Sulyok Józsefné, 2013. febr. 06.


Sok ember számára a teljesen fehér virágos kert, balkon a tökéletes elegancia megtestesítője. Az ilyen összeállításban mindig van valami emelkedett és ünnepélyes.

4+1 érv a hófehér virágok mellett

Fehér elegancia


Az egyik ember szemében ez a kívánatos szép megtestesítője, a másiknak azonban túl választékos vagy színtelen. Az egyéni ízléstől függetlenül azonban fehér virágokat mindig telepíthetünk olyan helyekre, ahol sötét foltokat akarunk világosabbá tenni. A fehér sokszínű együttesekben is mindig világos foltot képez.


Ha a fehéret akarjuk uralkodó színnek, más színt csak nagyon mértékkel keverjünk közzé. Szép fehér virágúak a kerti krizantémok, a hortenziák, a margaréták vagy a liliomok. Szépségük sötét háttér (sötét fal vagy lomb) előtt érvényesül igazán.


A környezet szerepe a látványban


A fehér színt fehér virágládákkal vagy fehér bútorokkal is kihangsúlyozhatjuk. Ha a korlát vagy a falak is fehérre festettek, ezt nagyszerűen kihasználhatjuk egy elegáns összeállításhoz. Az erkélyládába elsősorban kis virágú nyári növények illenek. Ilyen a nyári flox, a csüngő harangvirág, a kapmargaréték, a kis petúniák, a tatárvirág, a hópehelyvirág, az illatos lednek, a törpe rózsák, a fátyolvirág, a varádics, a jázminszerű csucsor vagy a tengerparti fülesternye.


Tarka levelű fajták


Azok a növények, amelyek levelei fehéren-zölden tarkázottak, kiválóan párosíthatók fehér virágokkal. Ezáltal fátyolos vagy felhőszerű hatás érhető el. A háttérben a sima, egyszínű falak adják a kiegyensúlyozott hátteret. Az erkélyre a következő fehér vagy krémszínű levélmintázatot mutató fajták alkalmasak: borostyán, jégvirág kutyatej, kakassarkantyú, árnyékliliomok, repkény, csokros levelű díszfüvek – mint például a japán sás -, tarka levelű zsálya.


Fényt a sötétbe!


Minden szín közül a fehérnek van a legnagyobb sugárzóereje. A fehér virágok a legkisebb fényt is visszaverik, ezért különösen alkalmasak sötét részek világosabbá tételére. Ők látszanak a legtovább alkonyatkor. Ezért annak, aki többnyire este tartózkodik az erkélyén, elsősorban fehér virágok ültetését javasoljuk.
 

Kapcsolódó cikk:

Várjuk a jó időt a fuksziával!

Évelő a barátom
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia