szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Vénusz légycsapója

Zsolt     4 160 napja     9663 megtekintés


Jó napot!
 
 
 
Tavaly vettem egy vénusz légycsapót egszen idáig szép volt. Most valami fura szárak jöttek ki rajta aminek a vége ilyen nyálkás. Ez mi lehet? Képeket mellékeltem hogy jobban tudja hogy miről beszélek. Mit kell ezzel csinálni hogy eltűnjön? Sima mészmentes földbe lehet ültetni ezt a virágot?
 
Tisztelettel: N. Zsolt

 

0
0
szavazat


19 HozzászólásSulyok Timea
2012. júl. 23. (2 984 napja)
A lap legalján vannak a képek. 
Székely Bence
2012. júl. 21. (2 986 napja)
Nem találom hol kell megnyitni a csatolt képeket.
TigerA
2010. febr. 21. (3 867 napja)
Fura én nem láttam még ilyet pedig régóta vannak vénuszaim sarraceniáim, droseráim meg hízókáim. Furcsa szárai vannak a vénuszodnak, olyanok mint 1 harmatfű levelei(drosera Capensis)...
Sulyok Timea
2010. jan. 08. (3 911 napja)

Kedves Vera,

Tudnál egy képet küldeni a növényedről?

Sulyok Timea

Vera
2010. jan. 02. (3 917 napja)

Szia!Nekem olyan gondom van   a légycsapóval,hogy feketedik a levele és a szára!Mitől lehet ez?A másik,hogy lefelé konyulnaka a szárai!A nyarat és az őszt is szépen átvészelte,de a telet nem igen szereti!

Üdv:

ngfhds
2009. dec. 25. (3 925 napja)
zsolt:semmi baja a növénynek.csak szaporodik.nekem is volt ilyen de nincs semmi baj;)
Bényeiné
2009. szept. 27. (4 014 napja)

Kedves Zsuzsa!

Itt szerintem nem ápolási hiba van, csupán az a pici féreg elrághatta a növény gyökereit, és sajnos erre már nemigen van jó megoldás. A kis méretű, földben lakó férget senki sem veszi észre, csak ha a baj már látványos vagyis a növény pusztulásnak indul. Nem érdemes bosszankodni, az ápolási munkák biztosan jók voltak, ugyanígy tégy akkor is ha lasz egy új vénusz légycsapód! Több szerencsét!

Az http://www.szepzold.hu/webaruhaz">Webáruházban is kapható http://www.szepzold.hu/rovarolo_szer">Talstar rovarölő (a kalászosokban, az almatermésűek, szőlő és őszibarack esetében, burgonyában, paprikában, paradicsomban, uborkában) pedig elpusztítja a betolakodókat.

Üdv.

Zsuzsi
2009. szept. 23. (4 018 napja)
Van egy problémám.
Tavasszal megvásároltam egy Vénusz Légycsapóját, szép állapotban volt, a kertészetben azt az instrukciót kaptam, hogy mindig annyira locsoljam, hogy nedves legyen a földje. Így is tettem, mire elkezdett penészedni a földje, így visszavittem a kertészetbe, és megkérdeztem miért van ez. Mondták, hogy semmi gond, csak túl sok vizet kapott. Ám ennyi nem volt elég a számomra, így utánaolvastam az interneten, ahol azt olvastam, hogy lehűtött forralt vízzel locsoljam alulról. Így is tettem, mire szépen fejlődött, majd olyan érdekes változások következtek be a növényen, hogy a levelek megnőttek, csak a csapó rész nem fejlődött ki. Azóta egy csapó sem fejlődött ki, majd egyik napról a másikra elszáradt az összes levél és úgy tűnik, hogy elpusztult. Ezen felül még pici féreg-szerű élőlényt is észleltem a földben.
Mindent úgy csináltam, ahogy olvastam a tájékoztatókban az interneten, félig napos helyen tartottam, úgy locsoltam ahogy kell, mégis ez a sajnálatos dolog következett be.

A kérdésem az lenne, hogy mi történhetett a növénykével?

Előre is köszönöm a segítséget.
Kitti
2009. szept. 18. (4 023 napja)
Sziasztok.
Nekem olyan problémám van, hogy a szárak amiken vannak a csapók kezdenek kicsit eldeformálódni, hullámos a szélük,eddig ilyen még nem volt. A föld amiden van néhol penészedik, és az állat, ami a csapó kinyílása után benne van, olyan mintha kicsit penészedne.Ha valaki tudja, hogy ilyenkor mit kell csinálni kérem segítsen. A virág mindig vízben áll a csapvizet alaposan felforralom majd lehűtöm és azzal locsolom.Az ablakban van napos helyen és mindig nyitva van az ablak így szellőzik is.
Molnár Barbara
2009. szept. 14. (4 027 napja)
Helló! Az lenne a problémám, hogy a vénusz légycsapómat  tőzegmohába ültetve beleraktam egy terráriumban, mindig van alatta föld.Le is szoktam fedni, hogy kicsit párás legyen, de utána leveszem a tetejét, hogy levegőt is kapjon. Nos az a fő probléma, hogy a levelek száradnak lefelé, és néhányon penészféleséget is látok. Valaki tud segíteni hogy mit csináljak?
Előre köszönöm annak aki segít :)
Bényeiné
2009. aug. 09. (4 063 napja)
Kedves Joe Spencer! A vénuszlégycsapót tudomásom szerint nem lehet levéldugvánnyal szaporítani.A szakirodalom is csupán tavaszi magvetést és tőosztást ír, mint lehetséges szaporítási módot. Ettől függetlenül meg lehet próbálni, az anyanövény nem hiszem, hogy belepusztulna egy levél elvesztésébe. Sok szerencsét és üdv.!
Joe Spencer
2009. aug. 08. (4 064 napja)

Hello! 

Én csak érdeklődni szeretnék, hogy ha a vénusz légycsapójának egy "levelét" szaporítás céljából lemetszük, a növény nem pusztul el? Léccy aki tudja a választ, írja meg! Előre is köszi!

Guest
2009. júl. 12. (4 091 napja)
Nem szabad ioncserélt vízzel öntözni! Csak fordított ozmózissal elkészített illetve desztillált vízzel szabad!
Guest
2009. júl. 05. (4 098 napja)
Üdv! Nekem is van otthon egy ilyen növényem, kb fél éve. Télen szépen kiteleltettem, és tavasszal elkezdett nőni, mostanra már elég nagy csapói fejlődtek ki. Eddig minden rendbe volt vele, most kb egy hete vettem észre, hogy a csapókon a pillák vége kicsit elfeketedett és azóta egyre kisebb csapókat hoz. Álltalába magától fogja a kaját, de mostanába emésztés után mikor kinyílik a csapó a szegény áldozaton ilyen penész szerű dolog van. Nemtudom ezek a problémék mennyire függnek össze, de ha valaki tapasztalt már hasonlót és netán tudja mi a gondja a növénynek az legyen szíves ossza meg velem. Amúgy ioncserélt desztillált vízzel öntözöm, kint van az abllakban viszonylag sok napot kap (most az esős idő miatt kevesebbet), alatta folyamatosan áll a víz. Előre is köszönöm: Liszi
Bényeiné
2009. jún. 28. (4 106 napja)
Valószínű, hogy Gyurinak igaza van, hogy feldobta, miszerint ez egy másik húsevő. Utána néztem a mindentudóban, valóban ez egy másfajta rovaremésztő évelő növényre, a fokföldi harmatfűre: Drosera capensis nagyon hasonlít vagy ugyanaz. A keskeny leveleit piros mirigyszőrök borítják, amik között a nyálka szerű lehet az a harmat, amellyel beszerzi a növény az apró rovarokat magának. Lehetett a légycsapó földjén ennek a harmatfűnek egy szaporítóképlete, aztán lassan kifejlődött belőle a kis új növényke. Már csak abban reménykedem  kedves Zsolt, hogy azóta nem sikerült elpusztítani ezeket a fura szárakat a légycsapód mellől, hiszen így egyszerre két érdekességed van! Üdv.
Gyuri
2009. jún. 27. (4 106 napja)
Szerintem ez gy másik húsevő növény mert ma ilyet láttunk lehet kifejlődőtt mellette
Guest
2009. jún. 14. (4 119 napja)
Hali! A vénusz légycsapójának a virágai is hosszú, erős száron vannak, nehogy megegye a beporzó rovarokat is. Nekem is ilyen van. De az nem nyálkás. és a képre sem hasonlít.
Bényeiné
2009. máj. 05. (4 159 napja)
Kedves Zsolt! A vénusz légycsapója egy nagyon különleges élőlény. A magam részéről ehhez csak annyit szólnék, hogy még az is elképzelhető - amilyen fura növény -, hogy ezekből lesznek majd az új levelek. Egyszer már nálunk is élt egy ilyen növény egy ideig ,ilyen fura szárakat nem hozott, ezért a témában bizonytalan vagyok. A földek közül a legjobb a savanyú kémhatású, A tipusú földkeverék. Kérem az olvasókat, aki tapasztaltabb légycsapó ügyben, legyen kedves és ossza meg velünk! Köszönettel! Bényeiné
Sulyok Timea
2009. máj. 03. (4 161 napja)

.

Sulyok Timea
2009. máj. 03. (4 161 napja)
.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.