szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tűztövis

Kunsági Zsigmond     4 159 napja     5423 megtekintés

Tisztelt Tanácsadó!
Tűztövis csemetéket szeretnék kiültetni úgy, hogy egy nagyméretű műanyag dézsába helyezném a földet és növényeket. Van ennek valami akadálya?
Üdvözlettel,
Zsigmond
Tisztelt Tanácsadó!
Tűztövis csemetéket szeretnék kiültetni úgy, hogy egy nagyméretű műanyag dézsába helyezném a földet és növényeket. Van ennek valami akadálya?
Üdvözlettel,
Zsigmond
0
0
szavazat


2 HozzászólásGuest
2010. febr. 16. (3 872 napja)
Viszont a világ legjobb keritése...átláthatatlan és áthatolhatatlan.Ráadásul örökzöld!Természetesen metszeni kell és gyönyörű lesz! Üdv.:Balázs
Nagy Mihály
2009. máj. 10. (4 154 napja)

A tűztővis (pyracantha) helyigénye 3 m2. Jól tűri a metszést, de sok bogyót csak agressziv metszés nélkül tudunk elérni.Valószínü a bogyói miatt szeretné ültetni.

Helyette Cotoneaster salicifolius, Herbsfauer, (madárbirs) javaslok ültetni. A növény szintén örökzöld cserje, fehér virága és piros bogyója van, ami sokáig a növényen marad. Még egy nagy előnye van, egyáltalán nem szúr. Helyigénye 1 m2. Társithatja cotoneaster,Streib Findling-gel, ami nek szintén piros bogyója van, magassága 5-10 cm.

Kapcsolódó cikk: http://www.szepzold.hu/termeszetes_diszek_a_telben">Természetes díszek a télben

Üdv. Nagy Mihály

Varga László
2009. máj. 07. (4 157 napja)

Elvileg semmi akadálya, viszont felhívnám figyelmét a tűztövis hátrányaira: kutya, macska, kisgyermek mellett nem ajánlom, kocsibeálló, és kerékpárosok által használt útvonal mellett nem ajánlom, és úgy általában gyakran használt útvonalak környékén nem ajánlom, mert agresszív növekedésű, rettenetesen szúrós, karcolós, és még a letört ágak is évekig sebeznek! (egyébként nagyon szép a berberis, de én tavaly szedtem ki és égettem el vashordóban az utolsó írmagját is az udvarunkról!)

Üdvözlettel,

Varga LászlóKérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.