szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Furcsán növő gyep

Kurucz László     2 991 napja     1599 megtekintés
Tisztelt szakértő! Néhány hete a kis 35 nm-es kertünkben (újra)telepített gyepünk igen szép növekedésnek indult a kert kb 60-70 százalékában. Van egy pár rész, ahol nem sikerült egyenletesen elvetni a fűmagot, viszont lett néhány olyan folt, ahol egyáltalán nem nőtt ki fű. A jelenség, ami miatt önnek írok az utóbbi, mivel mindenhol egyformán, ugyanolyan technikával történt a füvesítés és a rendszeres locsolás is mindenhova ugyanolyan arányban jutott. A kérdéses területeken vagy egyáltalán nem lett fű, vagy pedig, ahogy a csatolt képen is látszik, a dús, zsenge területektől eltérően satnya, fakó színű fűszálak nőttek, amik leginkább a földön terülnek el, nem képesek felegyenesedni. Kérdésem tehát, hogy mi lehet a jelenség oka, illetve mit tanácsol, hogyan lehetne kezelni a problémát? A füvesítés előtt hetekkel a talaj kb. 15 centi mélyen fel lett ásva, majd a terület egységesen lett gyomirtózva, illetve trágyázva és ahogy írtam, a vetés óta egyformán lett locsolva mindenhol. Segítségét előre is köszönöm!Tisztelt szakértő! Néhány hete a kis 35 nm-es kertünkben (újra)telepített gyepünk igen szép növekedésnek indult a kert kb 60-70 százalékában. Van egy pár rész, ahol nem sikerült egyenletesen elvetni a fűmagot, viszont lett néhány olyan folt, ahol egyáltalán nem nőtt ki fű. A jelenség, ami miatt önnek írok az utóbbi, mivel mindenhol egyformán, ugyanolyan technikával történt a füvesítés és a rendszeres locsolás is mindenhova ugyanolyan arányban jutott. A kérdéses területeken vagy egyáltalán nem lett fű, vagy pedig, ahogy a csatolt képen is látszik, a dús, zsenge területektől eltérően satnya, fakó színű fűszálak nőttek, amik leginkább a földön terülnek el, nem képesek felegyenesedni. Kérdésem tehát, hogy mi lehet a jelenség oka, illetve mit tanácsol, hogyan lehetne kezelni a problémát? A füvesítés előtt hetekkel a talaj kb. 15 centi mélyen fel lett ásva, majd a terület egységesen lett gyomirtózva, illetve trágyázva és ahogy írtam, a vetés óta egyformán lett locsolva mindenhol. Segítségét előre is köszönöm!
0
0
szavazat
Furcsán növő gyep Furcsán növő gyep


3 HozzászólásVarga L
2012. máj. 02. (2 991 napja)
Üdvözletem!
Egyetértek Mihállyal! Mindezeken túl lehet gomba probléma is, javasolnám a Trifender WP használatát. Biológiai hatóanyag emberre állatra teljesen veszélytelen, de a talajlakó gombákat kitakarítja a földből. 1000 nm-re kell 20 dkg belőle (10 dkg-os a legkisebb kiszerelés), permetezhető, vagy kiöntözhető, sőt akár ki is lehet szórni (lehetőleg egyenletesen) aztán ráöntözni, hogy mosódjon be a talajba.
Varga László
Kurucz László
2012. máj. 01. (2 992 napja)
Kedves Mihály!
Nagyon szépen köszönöm a válaszát. A fűmag típusa Top Green - Eurosport Aire De Jeux. Ismerősömtől kaptam néhány hónappal ezelőtt, akinek nagykerből volt. Télen száraz és hűvös (de nem fagyos) helyen volt tárolva. 1-2 napon belül mindenképpen lenyírtam volna, a csomagolásán 10-12 cm szerepel, mint az első nyírás esedékessége. Amit előtte kiszórtam a Substral Unkraut típusú gyomirtó + gyeptrágya volt, amit az Obiban vettem nem sokkal a szavatossága lejárta előtt.
Köszönöm a tanácsot, mindenképpen újra fogom vetni az érintett részeken.
Nagy Mihály
2012. máj. 01. (2 992 napja)
Tisztelt László!
Lenne néhány kérdésem.
Milyen gyomirtót használt,hol vásárolta a fűmagot,megnézte a szavatossági idejét,és milyen tárgyát dolgoztak be a földbe?
A fénykép alapján úgy látom,hogy a fű magassága kb 8-10 cm,mindenképpen le kell vágni.Azt a néhány gyomot ki kell húzni.
Azt javaslom,hogy az üres területeket gereblyézzék át,rá kell szórni újból fűmagot,és le kell takarni 1 cm vastagságban földdel,vagy homokkal.Ezeket a területeket gyakrabban kell locsolni,tehát a kikelésig folyamatosan nedvesen kell tartani.Ebben a melegben 5-7 nap alatt ki fog kelni az új fű.
Üdv. Nagy Mihály


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.