szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mit tegyek? Lótetű garázdálkodik a kertemben!

Mária     4 147 napja     9202 megtekintés

Tisztelt Szerkesztőség! Érdeklődöm mit javasolnak lótetű elleni védekezéshez? A kertemben 10-15 centinként látható a földben a járatuk ahol előjönnek, illetve folyamatosan rágják el a palántákat, ott is ahova talajfertőtlenítőt tettem. 2000 négyzetméter a kert nagysága. Mit, milyen dózisban lehet használni? Üdv. Mária

 

0
0
szavazat


5 HozzászólásVarga L
2010. ápr. 19. (3 813 napja)

Maximális tiszteletem mindenkinek! Én nem vagyok egy kötözködős típus, sőt inkább önös érdek nélkül és jó szándékkal írom le a 25 éves termelői, és szaktanács adói tapasztalataimat.

Tehát a Talstar hatóanyaga (bifentrin) egy hőre, fényre stabil piretroid, ami azt jelenti, hogy talajba kerűlve nagyon hosszú időn keresztűl megőrzi hatékonyságát. (Kalászosokban, az almatermésűek, szőlő és őszibarack esetében, burgonyában, paprikában, paradicsomban, uborkában alkalmazható)

Azt hogy nem erre találták ki, egy kicsit furcsállom, ugyanis a hatóanyag, igaz hogy nem talstar néven, hanem semafor néven csávázószer-ként is van engedélyezve, sőt Stix néven háztartási rovarölőszer-ként is kapható. Még egy megvilágítás: A force, mint engedélyezett talaj fertőtlenítő, ugyan ebbe a piretroid csoportba tartozik, csak fényre és hőre bomlik, azaz elillan a területről. Varga László

Balázs Pál
2010. ápr. 15. (3 816 napja)
Hu most látom ez még a tavaji kérdésed kedves Mária, hát nem sok s főleg nem valami helyes választ kaptál, mert a Talstar igaz rovarölő, de nem talajba találták ki. Bocs.
Balázs Pál
2010. ápr. 15. (3 816 napja)
Üdv!Szerintem erre találták ki: Counter, Force talajfertőtlenitő és féregirtót én ezt használom.
platthy levente
2009. aug. 29. (4 046 napja)
Kérem jelentkezzen  olyas valaki Budapest és környékén akinek a kertjében lótetűt tudnék szedni horgászás céljából.Elöre is köszönöm
Elérhetőség:platthy.levente@gmail.com
Varga László
2009. máj. 19. (4 147 napja)

Kedves Mária,

Ahttp://www.szepzold.hu/rovarolo_szer"> Talstar itt is jó megoldás, csak emeltebb dózisban 4 dl-t kellene egyenletesen kijuttatni, (öntözve vagy kipermetezve) és bemosatni 15-20 ml csapadékkal!

Én is ezt használom a fóliámban, ködpárásítóval, azaz mikro öntözéssel kijuttatva.

A termék az http://www.szepzold.hu/webaruhaz href="http://www.szepzold.hu/webaruhaz">Webáruházban kapható.

Üdvözlettel,

Varga LászlóKérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.