szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Mit kell tenni moha ellen?

gabika     4 531 napja     7063 megtekintés

Szárazságban is mohás a gyep, mi a teendő?

 

0
0
szavazat


2 Hozzászólásistvan.zajacz
2008. márc. 14. (4 527 napja)
A műtrágyában lévő tápanyagok valóban nem válogatnak és táplálják mindegyik növényt. Azonban rendszeres vágással a gyomok 90%-a jelentősen gyéríthető. 1-2 alkalommal mélyre kell engedni a vágókéseket és ez megoldás lehet. Mohásodás csökkentésére mint írtam a Gyep Tápláléka műtrágya alkalmas. Ez beszerezhető az Webáruházban itt a szépzöldön. Csak nitrogén műtrágyát nem javasolt kijuttatni a gyepre, mert kiégetheti de minimum csíkos lesz tőle!
gabika
2008. márc. 14. (4 527 napja)
Sajnos nálunk azokon a helyeken is mohás ahol csak a nap éri. A moha és a gyep között akad bőven gyomnövény is, a műtrágya kijuttatása nem fogja a gyomnövényeket is megerősíteni?
istvan.zajacz
2008. márc. 14. (4 527 napja)
A mohásodás főleg az árnyékos, nedves, hideg és tömődott talajok esetében fordul elő. Ezek megszüntetésére kell törekedni. Úgymint lazítani a talajt (vannak erre már speciális eszközök is), vagy megszüntetni az árnyékolást. Ha ezek nem lehetségesek, akkor marad a kémiai megoldás, mely esetben olyan műtráygát kel választani, mely ként és vasat is tartalmaz. Ezek moha ölő hatásúak. A Gyep Tápláléka termékünk is ilyen készítmény.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.