szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

barnuló, szinét vesztő gyep

Salgó Miklós     2 988 napja     1378 megtekintés
Kb 2-3 hete 1 m-es körben egyik napról a másikra reggelre virradóan lefeküdt a fű és kékes-zöldes színűre váltott. mostanra bebarnult és máshol is sárgulni kezdett. Gyepszellőztetés, pétisó beöntözve (többszörösen) felülvetés megvolt. Mi lenne a teendő?Kb 2-3 hete 1 m-es körben egyik napról a másikra reggelre virradóan lefeküdt a fű és kékes-zöldes színűre váltott. mostanra bebarnult és máshol is sárgulni kezdett. Gyepszellőztetés, pétisó beöntözve (többszörösen) felülvetés megvolt. Mi lenne a teendő?
0
0
szavazat
barnuló, szinét vesztő gyep barnuló, szinét vesztő gyep barnuló, szinét vesztő gyep


1 HozzászólásVarga L
2012. máj. 29. (2 989 napja)
Üdv!
Én nem tudom honnan jön ez a pétisós (esetleg ammónium nitrátos) fűkezelés eljárás, de ha hasonlatot akarnék mondani, ez kb. olyan, mintha nekünk embereknek lilahagymás, sózott zsíroskenyér helyett folyamatosan kanállal kellene zsírt enni. Kivégzi a növényt. Visszatérve az elejére, valószínűleg gomba fertőzés, kezelni kellene. Erről egy hosszabb eszmefuttatás már lement ugyanebben a rovatban a gombafertőzés címsor alatt, azt érdemes végig olvasni.
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.