szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

barna, rozsdás foltok

Bartha Péter     2 939 napja     1228 megtekintés
Tisztelt Fórumozók! Két témában kérném a segítségeteket. Az egyik, hogy tavaly vetett füvön barna, rozsdás foltok jelentek meg. Gondoltam gomba, és még szerintem idejében lepermeteztem. Kérdés a már meglévő foltokat kinövi, vagy újra kell vetni? Egyébként minden nap hajnalban öntözőm és nagyon dús a fű. Ez okozhatja a gombásodást, esetleg nem tud szellőzni? A másik pedig, hogy áprilisban műtrágyát szórtam ki (Scotts Közepes hatástartamú gyepfenntartó 24-05-08+2MgO 15 kg 4-5 hónapos), és néhol világos zöld színű a fű. Okozhatja esetleg az egyenletlen szórás? Van-e valamilyen teendő vele?Tisztelt Fórumozók! Két témában kérném a segítségeteket. Az egyik, hogy tavaly vetett füvön barna, rozsdás foltok jelentek meg. Gondoltam gomba, és még szerintem idejében lepermeteztem. Kérdés a már meglévő foltokat kinövi, vagy újra kell vetni? Egyébként minden nap hajnalban öntözőm és nagyon dús a fű. Ez okozhatja a gombásodást, esetleg nem tud szellőzni? A másik pedig, hogy áprilisban műtrágyát szórtam ki (Scotts Közepes hatástartamú gyepfenntartó 24-05-08+2MgO 15 kg 4-5 hónapos), és néhol világos zöld színű a fű. Okozhatja esetleg az egyenletlen szórás? Van-e valamilyen teendő vele?
0
0
szavazat


1 HozzászólásVarga L
2012. júl. 02. (2 927 napja)
Üdv!
Telefonon ugyan beszéltük, és a füves témafolyamban is leírtuk, hogy a mindennapos öntözés nem szerencsés a fokozott gombásodás, illetve a gyökérzet elkényelmesedése miatt. Egyszerűen nem megy mélyre, mert mindene adott a felső zónában. Általában a nagyobb nyári hőségben viszont szinte kiég a fű, mert kevés a gyökértömeg a párologtatáshoz.
A foltokat kinőheti, de a nagyobb foltokat fölül lehet vetni.
Az egyenetlen kiszórás okozhat csíkozódást, foltosodást, de elvileg a tartós hatású műtrágyák esetében idővel összemosódik, mert fokozatosan adja le a tápanyagot.
Varga László


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.