szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Rossz minőségű föld

Pallagi György     2 915 napja     1285 megtekintés
Üdvözlet Segítséget szeretnék kérni önöktől.Sokat olvasgatom az oldalt ,rengeteg tanácsot kaptam már.Kezdő kertészkedő vagyok , tavasszal kezdtem a füvesítést a kertünkben. A múlt hónapban jutottam a végére ,az utolsó szakaszra. Sajnos a képek alapján látszik, hogy ott valami nincs rendben a földdel.Gazosan és nagyon lassan,gyengén nőtt ki a fű.Locsoló rendszer van, de ezt a területet tovább locsoltam mindig.Nagyon gyorsan elitta a vizet.Mit tehetnék? Köszönettel Pallagi GyörgyÜdvözlet Segítséget szeretnék kérni önöktől.Sokat olvasgatom az oldalt ,rengeteg tanácsot kaptam már.Kezdő kertészkedő vagyok , tavasszal kezdtem a füvesítést a kertünkben. A múlt hónapban jutottam a végére ,az utolsó szakaszra. Sajnos a képek alapján látszik, hogy ott valami nincs rendben a földdel.Gazosan és nagyon lassan,gyengén nőtt ki a fű.Locsoló rendszer van, de ezt a területet tovább locsoltam mindig.Nagyon gyorsan elitta a vizet.Mit tehetnék? Köszönettel Pallagi György
0
0
szavazat
Rossz minőségű föld Rossz minőségű föld


2 HozzászólásVarga L
2012. júl. 15. (2 914 napja)
Üdv!
Túl sok okosat ehhez nehéz mondani, ki kellene cserélni a talaj legalább felső tíz centiméteres részét valamilyen jobb minőségű földre, és utána újravetni a kritikus részeket. Lehet kapni vízmegtartó anyagokat, (pl. stocosorb) amik megkötik, magukban tartják a vizet, és csak a novény, jelen esetben a fű aktív gyökérzete tudja kivonni belőle, a környező száraz talaj nem! Ezt is be lehetne keverni a kritikusabb , vagy tűző napnak kitett területeken a jobb vízgazdálkodás végett.
Varga László
Pallagi György
2012. júl. 13. (2 916 napja)
További képek:
Kattintson a képre a nagyításhoz


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.