szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

lukacsos a rukkola levele

imiszito     4 016 napja     2410 megtekintés

lenne egy olyan problémám, hogy ültettem az erkélyre balkonládába rukkolát. és ahogy kezdtek nőni egyre inkább szembetűnő volt hogy lukacsosodik valamiért a levele. észre vettem, hogy apró bolha nagyságú fekete kis bogarak tömkelege van körülötte és rajta is. és mire igy "aratható" stádiumba kerültek volna, kb a fele levél hiányzik, lukacsos lett, és ilyen fonnyadt is:( nem tudom mitől lehet(levéltetű?) tudnátok e segiteni vagy tanácsot adni? mitévő legyek, vagy egyáltalán mivel állok szemben. Egyébként van még az erkéyen bazsalikom is, és annak semmi baja nincs.
a választ előre is köszönöm!

 

0
0
szavazat


1 HozzászólásGuest
2009. júl. 22. (4 007 napja)

A kártevő a pattanóbogár vagy valami lárvarágás (kb. 10 lepke lárvája lehet), de semmiképpen nem tetű (az szívogat, de nem rág).

 

Javaslatom mospilán vagy confidor (confidor, cohinor, varrant ez a három ugyan az a hatóanyag) beöntözéssel kezelni előírt dózisban, illetve javaslom a http://www.szepzold.hu/webaruhaz">Talstar készítményt, (kalászosokban, az almatermésűek, szőlő és őszibarack esetében, burgonyában, paprikában, paradicsomban, uborkában) mint kiegészítő taglózó permetezés lombra, mivel a felszívódóknak a hatásmechanizmusa lassú, kettő-három nap, ami alatt az imágók tojást raknak, ezért érdemes permetezni is a gyorsabb, és tartósabb hatás miatt.

 

Üdvözlettel,

Varga LászlóKérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.