szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

diffenbachia

Mariann     4 005 napja     2293 megtekintés
Kedves Szépzöld.hu!
A tanácsodat szeretném kérni, hogy mit tegyek a Diff.-mal, mert úgy elferdült a törzse, hogy csak na :-)
Kedves Szépzöld.hu!
A tanácsodat szeretném kérni, hogy mit tegyek a Diff.-mal, mert úgy elferdült a törzse, hogy csak na :-)
0
0
szavazat


4 HozzászólásBényeiné
2010. jan. 07. (3 831 napja)
Kedves olvasó! A nikotinos rovarirtás valóban hatékony dolog. Ahhoz viszont, hogy használjon is nem megkenni kell a növényt, hanem az áztatás után leszűrt lével megpermetezni, aztán a földjét beöntözni. A gyökerek lemosása a tetvek miatt nem volt indokolt, de ha már megtetted nem baj, az csak fertőtleníti a növényt. Most többet nem tehetsz mint vársz és rábízod a növényre, hogy mit akar csinálni. Kitartás!,ne dobd ki semmiképpen! Üdv.
Gyurkota Béláné
2010. jan. 01. (3 837 napja)

Tisztelt Szépzöld!!

Nekem olyan problémám lenne, hogy a diffenbachiámat ellepte ilyen fehér tetű szerű valami.Olvastam, hogy dohánnyal kell a leveleit átkenni, ezt megtettem kiszedtem a földböl az egész gyökerét lezuhanyztam ( ezt is olvastam) és átültettem....egy darabig nem volt baja, és most ismét fehér élösködök lettek rajta. Hoz uj levelet többet is egyszerre.... de már azok is betegen jönnek elö vagyis már barna foltok vannak a levélen.Ilyenkor már nem lehet segiteni a növényen és ki kell dobjam, vagy van még rá lehetöségem, hogy megmenthessem?? Válaszát elöre is köszönöm.

Üdv:Beene

Guest
2009. júl. 17. (4 005 napja)
Köszönöm a válaszát, karóznom kell ezek szerint, nekilátok :-)
Bényeiné
2009. júl. 17. (4 005 napja)
Kedves Mariann! A diffenbacia több fajta is lehet. Ha a felkopaszodós,és a törzsön nem sok a levél, akkor javaslom a fiatalítást, amely több módon is elvégezhető, pl. a törzs elvágása az alsó levél alatt vagy a földlabda felkötése. Ezek a módszerek olvashatók a diffenbachiáról szóló, különálló cikkünkben. Ha a növény végig leveles, dús, akkor valamilyen karózási módot kell neki kitalálni, hogy meg legyen támasztva a törzs, akkor talán valamelyest kiegyenesedik. Egyidőben arra is kell figyelni, hogy a fény húzta-e el, mert ha igen akkor a cserép megfordításával lehet talán segíteni neki. Üdv.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.